10.25.2021 10:39

Un Renault Kangoo ZE folosit de Posta Atlassib

Posta Atlassib, prima companie de curierat din România care testeaza un vehicul total electric în activitatea zilnica

Posta Atlassib va testa, în premiera pentru piata de curierat din România, un vehicul total electric în desfasurarea activitatii zilnice, automobilul ales fiind noul Renault Kangoo ZE.

Posta Atlassib, prima companie de curierat din România care testeaza un vehicul total electric în activitatea zilnica

Modelul care se va afla în teste este varianta L2, cu 2 locuri si cu un volum util pentru depozitarea marfii de 4 mc. Automobilul are o putere maxima de 44 kw, cutie automata de viteze, ABS cu asistenta la frânarea de urgenta, o baterie litiu ion care dezvolta o energie de 22 kWh si o sarcina utila maxima recomandata de producator de 650 kg.

Viteza maxima este de 130 km/h, iar pretul de lista este de 14.800 Euro + TVA, nefiind inclusa chiria bateriei care se calculeaza în functie de numarul de kilometri parcursi lunar.

”Vehiculul va fi testat în activitatea de curierat urban, urmând a fi încarcat cu colete la volumul util si capacitatea indicata de normele Renault. Vrem sa analizam parametrii tehnico-economici de exploatare, costurile cu chiria bateriei, energia electrica consumata la încarcare, timpii de încarcare, costurile de mentenanta pe kilometru, fiabilitatea si interconectivitatea cu dispeceratul”, a declarat Sorin Stoian, seful Departamentului Logistica din cadrul Posta Atlassib.

Acesta a mentionat ca în cazul în care sistemul electric se dovedeste viabil din punct de vedere al autonomiei în traficul real si cu încarcatura specifica activitatii de curierat, atunci compania va achizitiona 4-5 vehicule pentru a fi testate, câte unul, în marile orase unde Posta Atlassib este prezenta – Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

”Posta Atlassib este prima companie de curierat din România care testeaza în conditii reale de exploatare un vehicul total electric. Pe lânga grija de a ajunge mereu la timp, se adauga si grija fata de mediu a companiei noastre”, a adaugat Sorin Stoian.

Posta Atlassib face parte din Holdingul Atlassib si opereaza în 14 tari europene, având 80 de depozite si agentii în tara si peste 150 de agentii în strainatate. Compania are un parc auto compus din peste 290 de autoutilitare.

Renault Kangoo ZE

Despre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania

UNTRR – Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizatie profesionala si patronala neguvernamentala, independenta, apolitica, fondata în 1990 pe principii democratice, care promoveaza si apara interesele transportatorilor rutieri pe plan intern si international, înregistrând de la înfiintare pâna în prezent peste 13.000 de membri – operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane.
ZE 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto