10.20.2021 0:44

Recorduri mondiale de viteza stabilite pe anvelope Goodyear Truck

Mean Green, cel mai rapid camion hibrid din lume, a doborât doua recorduri de viteza pe anvelope Goodyear.

 

Pe 27 aprilie 2012, la Wendover Airfield în Utah, Statele Unite ale Americii, camionul costruit de Volvo, care este detinut si condus de Boije Ovebrink, a spart recordurile la doua categorii internationale de viteza. Noile recorduri sunt pentru un kilometru cu start de pe loc (doua treimi dintr-o mila), un record detinut de un alt camion hibrid, si pentru un kilometru cu start lansat.

Rezultatele provizorii2 au fost:

  • 1 kilometru de pe loc – 153.252 km/h (95.245 mph) (record anterior 152.253 km/h (94.605 mph)
  • 1 kilometru cu start lansat – 236.577 km/h (147.002 mph) (record anterior 218.780 km/h (135.943 mph))

 

Mean Green dezvolta 2.100 cai putere (1,566 kW) si un cuplu motor de aproape 6,770 Nm – din acestia, 200 cai putere (149 kW) si un cuplu de 1.198 Nm vin de la motorul electric.

Aerodinamica joaca, de asemenea, un rol vital în stabilirea unui record de viteza, iar designerii de la Volvo au selectat o cabina de tip VN nord-americana si au sculptat forma aerodinamica optima pentru camion.

Anvelopele capabile sa reziste la presiuni enorme sunt esentiale, iar Goodyear a lucrat îndeaproape cu cei de la Volvo la acest proiect si la dezvoltarea unor anvelope speciale pentru Mean Green. Accelerarea de la zero la 100 km/h în 4 secunde este ceva impresionant si pentru o masina, si cu atât mai mult pentru un camion cu o greutate de 6 tone. Dar aceasta este cifra pe care a obtinut-o Boije Overbrink în încercarea sa reusita de a doborî un record mondial si a facut-o cu anvelope Goodyear. Acestea sunt facute manual si au la baza carcasele anvelopei de camion 495/45R22.5 Marathon pentru distante lungi, capabile sa suporte forta unui cuplu motor enorm si viteze foarte mari, precum cele pe care le dezvolta Mean Green.

Despre Goodyear

Goodyear este una  din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume. Are aproximativ 73.000 de angajati si îsi fabrica produsele în 54 de unitati de productie în 22 de tari peste tot în lume. Cele doua centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg se lupta sa dezvolte produse si servicii de ultima generatie care stabilesc noi standarde tehnologice si de performanta în industrie.

Gama de anvelope a Goodyear Dunlop Europa pentru vehicule comerciale, autobuze si remorci include peste 400 de anvelope diferite acoperind 55 de dimensiuni. Multi dintre producatorii de vehicule comerciale de top din lume aleg ca echipare originala anvelopele Goodyear, incluzând aici DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania si Volvo. Goodyear furnizeaza de asemenea anvelope pentru toti producatorii importanti de remorci. Cu sistemul Fleet First, care include reteaua de service TruckForce, asistenta rutiera ServiceLine 24h, sistemul de Mobilitate si de Internet FleetOnlineSolutions, dar si tehnologiile pentru Retratare de la Goodyear, Goodyear asigura cea mai larga gama de servicii dedicate service-ului din industrie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto