05.11.2021 7:29

Ramâneti pe sosea, nu aterizati în sant!

Scoala de sofat pe timp de iarna Nokian Tyres ofera sugestii pentru un parcurs sigur.

Sofati mai bine în conditii de zapada si gheata Zapada v-a luat prin surprindere? V-ati simtit în nesiguranta? Ati observat ca anvelopele de vara folosite iarna duc doar la derapaje? Pentru un parcurs sigur în sezonul rece sunt esentiale anvelopele de iarna bune, precum si sofatul calm, preventiv, cu pastrarea unei distante suficiente între autoturisme. În acest fel se evita derapajele.

Anvelopele de iarna Nokian sunt câstigatoarele testelor de iarna din 2012, efectuate de revistele „Auto Bild”, „auto motor sport” si „AUTOStraßenverkehr”, unde au obtinut calificativele maxime „exemplare”, „foarte recomandabile” si „foarte bune”. În aceasta iarna, anvelopele Nokian au câstigat peste 20 de teste de iarna ale revistelor auto din Germania si din Europa. Cu câstigatorul testelor se circula cel mai bine.

Multi conducatori auto nu stiu exact cum sa sofeze în siguranta pe un carosabil alunecos. Sofati mai bine în conditii de zapada si gheata. Testati-va si îmbogatiti-va cunostintele si aptitudinile online, în cadrul scolii de sofat pe timp de iarna a Nokian Tyres.

Anvelopele de iarna Nokian sunt cele mai renumite anvelope de iarna din lume. Sigure si economice, anvelopele Nokian WR D3 sunt ideale pentru autoturismele din clasele compacta, medie si mica, iar anvelopele sport WR A3 se preteaza la fel de sigur autoturismelor mari si rapide. Aceste anvelope de iarna au fost dezvoltate în mod special pentru clima româneasca si pentru vitezele ridicate cu care se circula pe drumurile românesti. Anvelopele de iarna optimizate pentru iernile scandinave mai reci se numesc Nokian Hakkapeliitta si sunt foarte cunoscute si foarte apreciate în tarile nordice. Sugestii utile pentru sofatul în conditii optime pe timp de iarna se gasesc si pe blogurile expertilor specialistului mondial în anvelope de iarna.

Exersati condusul pe zapada alunecoasa si polei

În conditiile unui carosabil specific anotimpului rece, unii soferi se încred prea mult în aderenta anvelopelor lor de iarna. Acestia nu conduc mai lent si intra în curbe cu viteza excesiva. Când autoturismul intra în derapaj, nu stiu ce sa faca pentru a evita pericolul si a mentine situatia sub control. Multi soferi neexperimentati se simt în nesiguranta pe soselele alunecoase.

Ca sa dezvolte o noua anvelopa de iarna, Nokian Tyres efectueaza mii de teste. În cadrul acestor teste, marca premium finlandeza colecteaza o multime de informatii utile referitoare la sofatul pe timp de iarna si la comportamentul automobilelor în diverse conditii meteo. Pentru mai multa siguranta si un confort sporit în circulatie, pagina web a Nokian Tyres ofera acum noua scoala de sofat pe timp de iarna Nokian Winter Driving School, care pregateste conducatorii auto pentru sofatul pe zapada si gheata.

Scoala noastra de sofat pe timp de iarna ofera indicatii referitoare la pregatirea autoturismului pentru iarna, la trecerea cu bine peste diverse situatii de trafic în conditii de ninsoare, sosele înghetate sau cu pojghita de polei. Foarte importanta este viteza. Pe sosele alunecoase, o dublare a vitezei echivaleaza cu o crestere de patru ori a distantei de frânare„, declara Matti Morri, Manager al Serviciului Tehnic pentru Clienti de la Nokian Tyres.

Scoala de sofat pe timp de iarna Nokian Winter Driving School ofera informatii prin vizionarea unor înregistrari video si prin texte explicative. La final, va puteti testa cunostintele privitoare la sofatul în conditii de iarna. Pagina web este recomandata chiar si acelora care cred ca stiu sa se descurce pe zapada si polei, pentru a-si verifica gradul de actualitate al cunostintelor pe care le poseda. Scoala de sofat pe timp de iarna este disponibila în limbile engleza, rusa, suedeza, norvegiana si finlandeza.

Blogurile ofera zilnic noi informatii

Ca si anul trecut, Nokian Tyres foloseste pentru teste serviciile a zeci de soferi obisnuiti care trec în mod curent prin situatii de trafic în Finlanda, Suedia si Norvegia si scriu pe blog despre experientele lor. Acest program de testare si raportare pe blog se lanseaza acum si în Germania, Cehia, SUA, Canada si Rusia. Expertii Nokian Tyres comunica pe blogurile lor o sumedenie de informati referitoare la anvelope. În cea mai recenta postare a sa, Matti Morri ofera sugestii pentru alegerea anvelopelor:
Dealerului dvs. de anvelope trebuie sa îi puneti la dispozitie urmatoarele informatii: marca si modelul autoturismului, dimensiunile recomandate de producator si stilul dvs. de sofat – economic sau sportiv. Sofati cu viteza sau folositi autoturismul pentru familie si cautati anvelope ale caror atribute principale sunt confortul si siguranta?

Este nevoie de mare atentie la achizitia de anvelope, mai ales când cumparati de pe Internet. Atunci când cumparati anvelope de iarna de la magazinele online, trebuie sa verificati daca ele au fost cu adevarat concepute pentru iernile românesti si nu pentru iernile scandinave mai reci. Cumparati numai anvelope care corespund comportamentului dvs. la volan si cerintelor dvs.” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto