11.27.2021 14:50

Proiect de cercetare inovativ privind siguranta rutiera

Goodyear si London School of Economics si-au unit fortele pentru o cercetare inovativa privind siguranta rutiera

Goodyear si London School of Economics and Political Science (LSE) anunta începerea cooperarii pe un proiect de cercetare inovativ privind siguranta rutiera, care va patrunde adânc în comportamentul participantilor la traficul rutier din Europa si care va cauta sa identifice modul în care conducatorii auto îsi influenteaza reciproc comportamentul pe drum.

Proiectul, administrat de LSE Consulting, este conceput sa contribuie la dezbaterea privind siguranta rutiera în Europa cu o serie de insight-uri empirice unice.

“Cercetarea actuala privind siguranta rutiera este centrata în speta pe modul în care conducatorii auto îsi folosesc vehiculele într-un mediu fizic, vazut ca opus celui social. Odata cu noul notru proiect de cercetare, vom începe sa analizam modul în care conducatorii auto interactioneaza între ei, precum si atitudinile pe care le au fata de alti conducatori auto, pentru a vedea care sunt efectele asupra condusului auto cu risc. Echipa noastra de cercetare de la Departamentul de Psihologie Sociala de la LSE este extrem de încântata de oportunitatea de a utiliza cele mai recente tehnologii de cercetare descoperite în psihologia sociala pentru o abordare a sigurantei rutiere dintr-un unghi care nu a mai fost pus în evidenta pâna acum”, a explicat Dr. Chris Tennant, care conduce acest proiect de cercetare în cadrul LSE.

“Departamentul de Psihologie Sociala de la LSE a produs o cercetare a fundamentelor comportamentului individual în diferite contexte sociale timp de 50 de ani. Suntem încântati sa putem lucra cu unele din cele mai importante autoritati în materie de cercetare la un studiu care are potentialul de a dezvalui informatii pretioase pentru dezbaterea privind sigurata rutiera,” a afirmat Olivier Rousseau, vice-presedinte al Goodyear, pentru anvelope de consum în Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Aceasta colaborare marcheaza un alt pas important în eforturile Goodyear de a contribui la dezbaterea privind siguranta rutiera cu noi date statistice si proiecte de cercetare care sa initieze recomandari despre cum poate fi mai bine abordata aceasta chestiune societala.

Goodyear a condus pâna acum cercetari despre conducatorii auto tineri începatori (2012), despre instructorii auto (2013) si despre parintii tinerilor conducatori auto începatori (2014), studii care au dus la publicarea unui studiu tip White Paper intitulat ‘Driving Safety First: Îmbunatatirea sigurantei rutiere pentru conducatorii auto începatori’, cea de-a II-a editie a acestei publicatii fiind tiparita în luna noiembrie a anului 2014.

Aceast studiu a fost împartatit cu factori de decizie politici cheie si cu organizatii care se ocupa de problema sigurantei rutiere pentru a-ti oferi sprijinul si pentru a-ti orienta eforturile pentru a face o Europa mai sigura din punct de vedere rutier.

Parte a acestui proiect de cercetare derulat împreuna cu LSE este si un studiu pan-european al comportamentului conducatorilor auto din 15 tari, studiu ce ar trebui sa furnizeze informatii care sa vina în sprijinul ideii de învatare permanenta de-a lungul vietii, idee sustinuta de Goodyear ca parte de baza în îmbunatatirea sigurantei rutiere.

O mare parte a cercetarii întreprinse de Goodyear acum si a recomandarilor de politici publice, precum obtinerea carnetului auto dupa absolvire, au venit în sprijinul acestei filosofii.

Prospect

Despre Goodyear

Goodyear este una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume. Are aproximativ 67.000 de angajati si îsi fabrica produsele în 50 de unitati de productie din 22 de tari peste tot în lume.

Cele doua centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg dezvolta produse si servicii de ultima generatie care stabilesc standardul pentru tehnologie si performanta în aceasta industrie.

Despre LSE

London School of Economics and Political Science (LSE) este una din cele mai prestigioase universitati de stiinte sociale din lume. LSE este o universitate specializata cu o structura internationala si o audienta globala. Tipul de cercetare pe care îl dezvolta si stilul de predare acopera întregul domeniu al stiintelor sociale, de la economie, politica si drept la sociologie, antropologie, contabilitate si finante. Fondata în 1895, aceasta scoala are o reputatie uluitoare pentru excelenta academica. 16 câstigatori ai premiului Nobel s-au numarat printre absolventii LSE. Scoala are o structura cosmopolita, cu studenti din 140 de tari ale lumii, din care 9.500 sunt studenti la zi. LSE are un staff de 3.000 de persoane, din care 46% sunt din afara Marii Britanii.

Note pentru editori

Informatii din cercetarile precedente privind tinerii conducatori auto (sub 25):

  • 65% din tinerii conducatori auto au acum la dispozitie mai multe surse de distractie decât ar fi putut avea vreodata

 

  • 40% din tinerii conducatori auto sunt doritori sa îsi asume mai multe riscuri

 

  • 29% din tinerii conducatori auto sunt mult mai putin dispusi sa urmeze sfaturile pe care le primesc în timpul cursurile de conducere

 

  • 29% din tinerii conducatori auto nu vad valoarea cursurilor de conducere

 

  • 76% din instructorii auto vor ca parintii sa fie un exemplu mai bun pentru copiii lor

 

Ultima editie a cartii albe Goodyear ‘Driving Safety First: Improving road safety for novice drivers,’ poate fi descarcata de  aici.

Rezultatele complete ale cercetarilor precedente privind siguranta rutiera sunt disponibile la cerere. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto