12.05.2021 19:55

Productia de masini ARO continua … de o firma ceha

Cine ar fi crezut ca dupa falimentul fabricii din Campulung Muscel din 2003 , se mai pot achizitiona masini marca ARO noi? … ei bine, o firma din Cehia  inca asambleaza si vinde masina de teren romaneasca , in vederea restabilirii notorietatii demult apusa.

Cu aproape 50 ani de activitate, o productie de 380 000 de masini si exporturi in 110 tari, S.C. ARO. S.A. si-a inceput declinul dupa ce statul roman, pentru prețul de 180.000 USD, a vandut 68,7% din actiuni, companiei americane „Cross Lander”, detinuta de John Perez. Desi, in contractul de privatizare erau prevazute investitii de 2 milioane de dolari în ARO, nici o investitie nu a avut loc, iar echipamentul ARO a fost vandut, din nou.

Zimbrul Carpatilor, asa cum era supranumit ARO-ul, improspateaza afacerea unei companii din Hradec Kralove, Cehia. Auto Max Czech foloseste repere si ansambluri ARO, cumparate de la diversi furnizori situati pe diferite continente, realizand o productie nou-nouta de masini de origine romaneasca. Achizitioneaza motoare de la ANDORIA, o firma din Polonia, sasiuri de la o firma din Bucuresti si alte piese din Brazilia, de la fabrica din Manaus sau USA, de la Crosslander.

Doar procesul dintre fostul actionar ARO, Crosslander USA si statul roman il mai impiedica pe Miroslav Vejman, presedintele Auto Max Czech sa achizitioneze si sa transforma ARO intr-o bijuterie ceha.

Momentan, cei interesati gasesc masini ARO din seriile 24, 32 si 33, la preturi echivalente cuprinse intre 17 000 si 20 000 de euro alaturi de o garantie de 3 ani sau 100 000 km.

Aro ceh are: motor Andoria de 2,4 l Diesel supraalimentat, intre 87 si 117 cai putere si inregistreaza un consum mediu de 10 pana la 12 l pe 100 km. Acesta este dotat cu: servodirectie, aer conditionat, incalzire suplimentara, jante de aluminiu, anvelope de teren, proiectoare de ceata, bare de proiectie si sistem audio performant.

Daca apar probleme cu masina, avem posibilitatea de a face o vizita la una din cele 25 de unitati de service Aro care se gasesc in Cehia.

Compania Auto Max Czech a mai colaborat cu fosta uzina ARO, fiind, in trecut, si unul din principalii importatori de astfel de masini din tara noastra. Aro castiga teren in Cehia, cetatenii il apreciaza. Uniti de pasiunea comuna, acestia au infiintat chiar si un club, sub numele de Manjak ARO Praha.

Ramona Țuțuianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto