01.23.2022 13:22

Producatorul Dacia laudat de CNN

Becky Anderson a realizat pentru CNN un reportaj despre succesul rasunator al producatorului de automobile Dacia, „Portul alimenteaza exporturile de masini la nivel global”, prezentat in cadrul emisiunii saptamanale „The Gateway” din 15 mai 2013.

Aflata la volanul unuia din modelele Dacia, jurnalista prezinta imagini filmate cu halele de productie ale uzinei si trenuri de marfa interminabile care se indreapta spre punctul din Constanta. Prin terminalul de masini al portului au trecut anul trecut cca. 110.000 de unitati, din care 90.000 au fost Dacii. Jurnalista lauda succesul producatorului in aceste vremuri dificile din punct de vedere economic: Reanult Dacia este cel mai mare exportator din tara.

CNN mai aminteste ca Dacia (care este un brand cu radacini in perioada sovietica) este o sucursala a Renault si ca in Romania este produsa o masina Dacia in fiecare minut. Mai mult, 90% din masinile fabricate sunt destinate exportului. Zi de zi, trei trenuri sunt incarcate la capacitate maxima, avand o lungime de 700 m si transportand cca. 300 de masini pe cei 350 km carea leaga fabrica de port. Un procent de 40% din exporturile totale ale marcii trec prin portul de la Marea Neagra, demonstrand importanta portului pentru Dacia in particular si pentru Romania in general.

In ciuda tendintelor, Dacia este o afacere infloritoare care face din Romania si din portul sau Constanta un jucator cheie in industria auto europeana, incheie CNN.

Ana-Maria Suciu

Reportajul CNN il puteti viziona aici: „Port fuels global car exports” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto