06.24.2021 11:09

Prin județul Iași vor trece trei autostrăzi

Ministrul Transporturilor Dan Sova a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Primaria Iasi, ca lucrarile la autostrada Ungheni-Iasi-Târgu Neamt, ce va lega Moldova de Transilvania, vor începe începe în toamna anului 2015 si ar putea fi finalizate spre sfârsitul anului 2017.

Conform ministrului Transporturilor, documentatiile pentru scoaterea la licitatie a studiilor de fezabilitate privind segmentele de autostrada Ungheni – Iasi – Târgu Neamt, Târgu Neamt – Ditrau si Ditrau – Târgu Mures au fost transmise catre ANRMAP spre validare si publicare, urmând ca anunturile de licitatie sa fie publicate în Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Conform estimarilor ministrului, lucrarile la autostrada Ungheni – Iasi – Târgu Neamt ar putea începe în septembrie-octombrie 2015, urmând ca acestea sa fie finalizate în octombrie-noiembrie 2017.

În 43 de zile se depun ofertele, dupa aceea, în minim 50 de zile, acestea vor fi evaluate de CNADR, în alte doua-trei luni urmeaza sa fie depuse si rezolvate contestatiile, iar în termen de patru luni se va întocmi Studiul de Fezabilitate. Asta înseamna perioada noiembrie 2014-aprilie 2015. E posibil ca lucrarile sa înceapa în septembrie-octombrie 2015. Termenul de realizare este de 24 de luni, adica finalizarea lucrarilor ar putea fi în octombrie-noiembrie 2017„, a explicat Dan Sova.

Potrivit afirmatiilor sale, Iasiul va fi strabatut nu de una, ci de trei autostrazi. „Prin judetul Iasi vor trece trei autostrazi. Pentru doua dintre ele am lansat procedurile, iar pentru a treia documentatia este la ANRMAP. Autostrada Târgu Mures – Târgu Neamt a fost propusa de mine premierului Victor Ponta sa fie finantata din acciza. Cred ca va fi acceptata propunerea„, a sustinut Dan Sova, el referindu-se si la tronsoanele Bacau – Pascani si Pascani – Siret.

Iasi

citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto