05.11.2021 7:12

Primul vehicul autonom

Delphi lanseaza primul vehicul autonom care va traversa America

Masina de la Delphi a plecat din California cu destinatia New York marcând cea mai lunga distanta parcursa cu un vehicul autonom în America de Nord

Delphi Automotive PLC (NYSE: DLPH) demonstreaza capacitatile complete ale tehnologiilor sale de siguranta activa prin cea mai lunga calatorie parcursa vreodata cu un vehicul autonom în America de Nord. Calatoria, care presupune traversarea coastei, a început în apropierea podului Golden Gate din San Francisco pe 22 martie 2015 si va acoperi aproximativ 3.500 de mile (reprezentând peste 5.600 km).

Calatoria va permite inginerilor de la Delphi sa colecteze date critice si sa promoveze în continuare dezvoltarea tehnologiei de siguranta activa a companiei în acest segment în crestere rapida a industriei auto. Pe parcursul acestei calatorii, vehiculul va fi supus mai multor teste speciale de condus, de la conditii meteorologice si de mediu diferite, la potentiale pericole rutiere pe sosea – lucruri care nu pot fi niciodata testate cu adevarat într-un laborator.

„Delphi a avut un mare succes la testarea vehiculului autonom în California si pe strazile din Las Vegas”, a declarat Jeff Owens, chief technology officer la Delphi. „Acum este momentul sa lansam vehiculul la testul final prin supunerea lui la diverse conditii de drum si de trafic. Aceasta calatorie ne va ajuta la colectarea de date pretioase pentru cercetare, permitându-ne furnizarea tehnologiilor auto de cea mai înalta clasa de pe piata.”

Prezentat recent pe strazile din Las Vegas la CES 2015 (Consumer Electronics Show), vehiculul autonom de la Delphi dispune de o gama completa de tehnologii si caracteristici pentru a face aceasta calatorie posibila, printre care:

  • Radar, sistem vision si sistem avansat de asistenta soferi (ADAS)
  • Sistemul multi-domain controller: microprocesor de ultima generatie cu multiple func?ii si caracteristici
  • V2V/V2X: tehnologie de comunicare wireless care extinde gama de functionalitate a sistemului ADAS
  • Software inteligent care permite vehiculului sa ia decizii complexe, precum cele luate de sofer în cazul conducerii autonome în lumea reala

o   Sistem asistenta trafic rutier blocat
o   Pilot automat pentru autostrada cu schimbare a benzii de mers
(pilot pentru intrare/iesire a benzii de circulatie pe autostrada)
o   Pilot automat pentru condusul în oras
o   Parcare automata cu valet

Tehnologiile de siguranta activa de la Delphi permit vehiculului sa ia decizii instantanee complexe, cum ar fi oprirea, continuarea într-o intersectie cu 4 indicatoare de stop, posibilitatea de cronometrare a unei intrari pe autostrada sau calcularea celei mai sigure manevre de ocolire a unui biciclist pe o strada în oras. Multe dintre aceste scenarii de condus au fost o limitare pentru o mare parte din tehnologiile existente pe piata în prezent.

„Portofoliul nostru cuprinzator de produse si experienta de integrare în vehicul pozitioneaza Delphi în mod unic ca fiind una dintre putinele companii care are capacitatea de a oferi constructorilor de masini solutii complete de conducere autonoma”, a spus Owens.

Cu produse care sunt scalabile, flexibile si accesibile, Delphi se angajeaza mereu sa vina în sprijinul constructorilor de masini accelerând astfel calea spre vehicule autonome. Multe dintre tehnologiile de siguranta activa necesare pentru a realiza aceasta viziune pe termen lung sunt utilizate astazi pentru a sustine un viitor mai sigur pe sosea la nivel global.

2015 US Cross country drive Final RO 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto