01.29.2022 10:17

Primul hibrid cu pret accesibil, Renault

Renault dezvolta o masina hibrid compacta, iar dimensiunile vor fi apropiate de cele ale hatchback-ului Clio.Premiera autovehiculului va avea loc in martie 2014, la Geneva Motor Show.

 

money.ro_

Noua masina va avea un sistem de propulsie electric si benzina cu posibilitatea de reincarcare a bateriei de la retea. Consumul de combustibil in ciclu combinat va fi de 1,6 litri la 100 de kilometri.

Renault a obtinut si un sprijin fianciar dinn partea Uniunii Europene pentru dezvoltare unui sistem hibrid de propulsie diesel-electric. Pentru dezvoltarea noii tehnologii, compania franceza a obtinut 20.5 milioane de euro, si va constinua cercetarea in domeniul autovehiculelor electrice.

„Reducerea greutatii este importanta pentru masinile pe benzina si diesel, pentru cele electrice este importanta reducerea coeficientului de rezistenta a aerului. In plus, masa mare ajuta la o recuperare mai buna a energiei in timpul franarii – a mai declarat Bastien. – Cred ca principalul motiv pentru care la BMW i3 este utilizat pe scara larga aluminiul si fibra de carbon – o reprezinta imbunatatirea performantelor dinamice, care este parte din filosofia brandului”.

volkswagen_xl1_39010000

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto