05.14.2021 15:43

Prima Masina: 350.000.00 lei

• 350.000.000 lei sunt disponibili pentru Programul Prima Masina

• Noi finantatori se pot înscrie în Program pâna pe data de 2 martie 2015

Programul Prima Masina a primit în baza HG nr. 81/2015, un plafon de 350.000.000 lei pentru anul 2015, în vederea emiterii de garantii pentru achizitionarea de autoturisme noi, iar termenul de înscriere a fost prelungit, pentru a permite si altor finantatori sa se alature programului.

Astfel, finantatorii care nu au depus cererile de înscriere în Program la finalul anului 2014, au posibilitatea depunerii ofertelor cel mai târziu pâna la data de 02 martie 2015, ora 24.00 la sediul Ministerului Finantelor Publice si la sediul FNGCIMM SA, str. Stefan Iulian nr. 38, sector 1 Bucuresti, precum si în format .pdf la adresa de e-mail: dragos.popescu@fngcimm.ro.

Cererile de înscriere în program vor fi insotite de declaratiile pe propria raspundere, semnate si asumate de catre reprezentantii legali ai finantatorilor, privind angajamentul de respectare a încadrarii costului finantarii cu garantie guvernamentala în marja maxima de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M), precum si nivelul costurilor totale pe care le vor aplica pentru finantarile ce vor fi acordate si valoarea totala estimata a garantiilor ce vor fi accesate în 2015.

Pâna în acest moment s-au înscris în program 10 finantatori:
– BCR
– BRD
– CEC Bank
– Porsche Bank România
– Alpha Bank
– CREDITCOOP
– ING Bank
– RCI Leasing România IFN
– IFN Comsig Leasing SA
– Mercedes-Benz Leasing IFN SA

Programul de stimulare a cumpararii de autoturisme noi permite persoanelor fizice achizitionarea unui autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat în procent de maxim 50%.

Pot beneficia de avantajele programului, persoanele care la data solicitarii creditului, au vârsta minima de 18 ani si capacitate deplina de exercitiu, declara pe propria raspundere ca nu au mai detinut în proprietate un autoturism nou, nu înregistreza restante la plata altor credite bancare si nu au obligatii de plata restante la bugetul general consolidat.

De asemenea, potentialii beneficiari trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o polita de asigurare de tip CASCO, pe toata durata de valabilitate a garantiei.

Dacia-Logan 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto