10.25.2021 11:35

Pretul unui km de autostrada in Romania

Cam cât mai costa un km de autostrada la noi in tara?

Pretul kilometrului de autostrada de munte în cazul Comarnic – Brasov este unul dintre cele mai scazute din lume, în conditiile în care pentru lucrari similare în SUA, Germania, Franta si Spania pretul a fost de 2,5 – 3 ori mai mare decât ce au negociat autoritatile române din domeniu, a afirmat ministrul Transporturilor, Dan Sova.

Contrar celor prezentate, ca ar fi o autostrada foarte scumpa, pretul kilometrului de autostrada de munte la Comarnic-Brasov este unul dintre cele mai scazute din lume. Am aratat ce s-a construit în SUA, în Germania, în Franta, în Spania, pe zone muntoase, iar pretul a fost de 2,5 – 3 ori mai mare decât ce am negociat noi pe Comarnic-Brasov, o autostrada de munte care va fi, daca nu ma însel, la cea mai mare altitudine din Europa”, a spus Sova, la Realitatea TV.

Potrivit acestuia, pentru constructia autostrazii Comarnic – Brasov sunt necesari 1.5 – 1.8.000.000.000 Euro si va fi gata în 2016.

În luna ianuarie, ministrul Transporturilor, Dan Sova, afirma, pe blogul sau, ca pretul pe kilometru pentru autostrada Comarnic-Brasov a fost redus, în urma negocierilor, cu peste 7.000.000 Euro fata de pretul negociat în 2010, de la 35.200.000 Euro/km la 28.000.000 Euro/km.

Autostrada

Citeste articolul integral in Money.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto