10.25.2021 10:03

Piata rent-a-car

Turistii straini ridica piata închirierilor de masini la final de an


Piata rent-a-car

Turistii straini ridica piata închirierilor de masini la final de an

• Sixt Rent a Car estimeaza o crestere de 15% a închirierilor de automobile in perioada sarbatorilor de iarna.
• Flota de închirieri auto a Sixt Rent a Car a crescut in 2011 cu 25% la peste 500 de automobile.
• Cea mai mare parte a clientilor închiriaza automobile pentru o perioada medie de 5 zile iar majoritatea sunt straini.

Sixt Rent a Car, lider european în domeniul închirierilor de automobile, cu birouri în peste 100 de tari, estimeaza ca finalul de an va aduce o crestere de 15% a comenzilor pentru închirierile de masini. La baza acestei aprecieri se afla un trafic mai ridicat specific perioadei sarbatorilor de iarna, când turistii straini si românii stabiliti în alte tari revin în România, iar comenzile clientilor de pe plan local care au nevoie de un automobil exact pentru deplasarea pe perioada sejurului sunt în crestere.

„În mod natural piata de rent-a-car vede o efervescenta în perioada sarbatorilor, când exista o predispozitie si o necesitate pentru deplasare”, a declarat Dudy Perry, CEO New Kopel. „Daca anul trecut cifrele au fost mult peste asteptari, în acest an urmarim o crestere de circa 15% pe acest segment. Avem mai multe linii de clienti pe care urmarim sa îi atragem cu ofertele noastre: atât clienti corporate, care de obicei au un volum stabil de comenzi, cât si turistii straini si clientii români care înteleg beneficiile închirierii unei masini la destinatia de vacanta”, a declarat Perry.

Cea mai mare parte a clientilor, în procentaj de circa 80%, sunt clienti straini care vin în România pe perioada sarbatorilor pentru a calatori catre statiunile de iarna. Mai mult de 75% dintre acestia închiriaza de obicei automobile pe o perioada medie de 5 zile.

Sixt Rent a Car a crescut în acest an numarul automobilelor din flota de închirieri cu 25% ajungând acum la 500 de automobile disponibile la nivel national, cu modele care se încadreaza atât în clasa mini, pentru utilizarea urbana, cât si automobile premium, pentru clientii orientati catre un grad ridicat de confort.

Pe plan local Sixt Rent a Car acopera cele mai mari centre urbane si noduri de transport, fiind prezenta cu 22 de birouri de închiriere la nivel national, dintre care 13 sunt în aeroporturi. De asemenea, începând cu vara acestui an, SIXT este prezenta si prin noul birou de reprezentare ce a fost inaugurat pe una din principalele artere ale Bucurestiului, Calea Victoriei.

„Avem deja un volum de rezervari înregistrate pentru zilele urmatoare si ne asteptam ca numarul acestora sa creasca în zilele urmatoare. Avem clienti care vin din diferite tari europene, cu predilectie Germania, Italia, Spania si Franta, dar si clienti de pe plan local care urmeaza sa plece spre statiunile din România pentru sporturi de iarna. Pentru intervalul 19 decembrie 2011 – 4 ianuarie 2012 estimam ca vom avea mai mult de 300 de automobile rezervate”, a spus Dudy Perry.

Sixt vine în intâmpinarea acestor clienti, în perioada sarbatorilor de iarna, cu oferte care pornesc de la 24 Euro + TVA pe zi. De asemenea, pentru cei care doresc sa mearga si pe drumuri mai greu accesibile, Sixt pune la dispozitie si automobile de teren, precum Subaru Forester.

„Urmarim si clientii români care îsi vor petrece vacantele în alte tari, pe pârtiile din Austria, Elvetia sau Franta. În fiecare an avem câteva mii de români care merg în Austria, spre exemplu, si care rezerva o masina pentru deplasarea între statiunile montane”, a declarat Dudy Perry.

Oferta Sixt pentru destinatii de iarna precum Austria include automobile de clasa mica, precum Opel Corsa, care poate fi inchiriata  pentru durata de 1 saptamâna pentru un tarif total de 287 Euro.  Pentru a te putea bucura de condusul pe drumurile din regiunea Tirolului sau Salzburg Sixt are la dispozitie si automobile cu performante superioare si un habitaclu mai generos, precum Opel Astra, care poate fi închiriat timp de 7 zile pentru un tarif de 322 Euro.

Sixt Rent a Car, liderul pietei de închirieri de masini din România, cu o cota de piata de 30%, face parte din grupul New Kopel, cu activitati în domeniul leasingului operational si vânzari de vehicule noi si second hand. Pentru acest an grupul estimeaza afaceri de 30.000.000 Euro.
 

Comentarii (1):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto