06.24.2021 12:17

Peugeot Bipper Tepee

Peugeot Bipper Tepee este un autovehicul practic, usor de condus si compact


Peugeot Bipper Tepee


Modelul Bipper Tepee este un autovehicul practic, usor de condus si compact dedicat acelor clienti ce sunt în cautarea unui automobil nonconformist, accesibil si adaptabil nevoilor lor.
Designul sau inovativ, placut si dinamic este exprimat pe deplin prin marimea compacta si habitabilitatea inedita.

Peugeot Bipper Tepee echipat cu cinci scaune, ofera un spatiu interior generos pentru un vehicul ce are o lungime de numai 3,96 m.
Cu o capacitate de depozitare de la 356 litri pâna la 884 litri (cu scaunele din spate rabatate), Bipper Tepee ofera un volum de încarcare generos destinat atât utilizarii profesionale cât si timpului liber.
Foarte practic, datorita usilor laterale culisante si usilor din spate asimetrice, acest nou MPV de la Peugeot exceleaza prin modularitate si prin simplitatea utilizarii în orice situatie.

Motorizarile de 1,4 litri 54 kW ( 75 CP) benzina si cea de 1,4 litri HDi 50 kW ( 70 CP) combina protectia mediului înconjurator cu costuri de întretinere optimizate.
Nu în ultimul rând, marimea sa compacta împreuna cu diametrul de virare între borduri de numai 9,95 m, permit Bipper-ului Tepee sa se strecoare prin trafic cu multa usurinta.


Design exterior

Liniile compacte si rotunjite, parte a design-ului sau expresiv, vor atrage fara îndoiala privirile.
Partea din fata se remarca printr-un aspect bine determinat, grila radiatorului reprezentând una din caracteristicile marcii Peugeot.
Proiectoarele de ceata accentueaza caracterul dinamic al noului model. Forma moderna a farurilor completeaza inspirat partea frontala.
Farurile se prelungesc pe capota creându-se o unitate cu spoilerul din fata. Suprafata vitrata generoasa a parbrizului este conceputa ca o prelungire naturala a capotei, oferind pasagerilor un interior luminos.
În armonie cu partile laterale, partea din spate are un profil usor curbat. Cele doua usi asimetrice sunt de asemenea echipate cu geamuri oglinda, pastrându-se astfel stilul modern si fluid.

Designul dinamic si placut, asociat dimensiunilor compacte (3,96 m lungime si o latime a caroseriei de 1,68 m) este special conceput pentru utilizarea urbana, acolo unde manevrabilitatea si practicitatea sunt atribute indispensabile. Înaltimea de 1,72 m, asigura accesul autovehiculului în parcari subterane.
Peugeot Bipper Tepee este în acelasi timp o masina economica ce protejeaza mediului înconjurator.
Liniile sale aerodinamice îi ofera un coeficient de aerodinamicitate Cx de 0,31 si un SCx de 0,805 contribuind la reducerea consumului de carburant.

Confortul interior

În ciuda marimii sale compacte, Bipper Tepee este un autovehicul ce acorda o atentie deosebita spatiului interior. Designerii au creat un habitaclu practic, confortabil si modern.
Prima impresie la bordul lui Bipper Tepee este atât senzatia de spatiu ce domina habitaclul cât si vizibilitatea sporita oferita de suprafata vitrata cu dimensiuni generoase.

Senzatia de confort este sporita si de designul si ergonomia plansei de bord cu comenzile grupate inteligent si intuitiv (pe tabloul de bord, consola centrala si coloana de directie). Consola, care integreaza si maneta schimbatorului de viteze, include si un compartiment de depozitare de dimensiuni mici pentru obiecte marunte.

Pentru a spori confortul în interiorul autovehiculului au fost create 12 spatii de depozitare, cum sunt: torpedoul, un spatiu între scaunele din fata pentru sticle, spatii de depozitare în usi si în partea superioara a plansei de bord.
Tabloul de bord a fost în asa fel conceput încât sa poata afisa toate informatiile necesare soferului.
Dintr-o singura privire soferul va gasi informatia de care are nevoie sau va observa semnalele martorilor de avertizare.
În fata, scaunele ample ofera un înalt nivel de confort facilitând, datorita numarului mare de reglaje, obtinerea pozitiei ideale la condus.

Soferul beneficiaza în egala masura si de reglarea volanului în înaltime si în adâncime.
Senzatia de spatiu creata de designul habitaclului este confirmata si de habitabilitate. De exemplu, latimea habitaclului este de 1.420 mm, o valoare întâlnita mai degraba la vehiculele mari.
Pasagerii din spate nu sunt nici ei neglijati beneficiind de o bancheta cu trei locuri în configuratie amfiteatru (40 mm mai înalta fata de locurile din fata). Aceasta permite o priveliste panoramica a traseului, iar geamurile laterale cu suprafete mari sunt responsabile de luminozitatea generoasa din habitaclu.

Înaltimea interioara (1.049 mm pentru locurile din spate si 1.063 mm pentru cele din fata) completeaza senzatia de spatiu interior si confort, elemente apreciate de foarte multi clienti.

Volumul de încarcare

Bipper-ul Tepee nu numai ca optimizeaza spatiul destinat pasagerilor, dar în acelasi timp maraste si spatiul de depozitare pentru bagaje.
Portbagajul este extrem de încapator si poate depozita atât obiectele necesare afacerii Dvs cât si echipamentele de petrecere a timpului liber.
Capacitatea portbagajului este de 356 litri si poate fi marita la 884 litri prin rabatarea banchetei.
Aceasta poate fi demontata, un argument în plus pentru modularitatea exceptionala a vehiculului.

Accesibilitate

Spatiul din spate este modular si usor accesibil în orice situatie datorita celor doua usi laterale culisante sau a celor doua usi batante asimetrice (60/40). Nici cele mai înguste spatii de parcare nu va vor împiedica accesul în masina sau depozitarea obiectele în portbagaj.
În plus, designul inteligent al usilor din spate face posibila reducerea înaltimii pragului de încarcare la 527 mm.
În conditiile în care volumul interior nu este suficient, Bipper-ul Tepee ofera posibilitatea de a transporta bagaje si pe pavilion. Pot fi transportate 75 kg usurând astfel transportarea de echipamente voluminoase.

Echipamente ce fac viata mai usoara

Atunci când au proiectat modelul Bipper Tepee, designerii s-au gândit la utilizarea acestuia cu precadere în mediul urban.
Pentru a executa orice tip de manevra în conditii optime de siguranta, usile sunt prevazute cu oglinzi retrovizoare de dimensiuni generoase. În functie de versiune, acestea se pot regla electric si pot beneficia de functia de dezaburire ce se activeaza simultan cu cea de la luneta.
În vederea executarii cu usurinta a unor manevre, clientii pot opta pentru sistemul de asistenta la parcarea cu spatele. Cu ajutorul a patru senzori fixati în bara din spate, sistemul indica apropierea de un obstacol prin emiterea unui semnal sonor.
O alta functie este alerta pentru depasirea vitezei programate. Computerul de bord permite selectarea unei viteze ce nu poate fi depasita. În afara de aceasta, un semnal sonor însotit de un mesaj vizual de avertizare afisat pe ecranul multifunctional atrage soferului atentia atunci când limita de viteza este depasita.
Regulatorul si limitatorul de viteza sunt de asemenea incluse pe lista echipamentelor noului Bipper Tepee. Acestea pot fi folosite prin intermediul comenzilor de pe volan dând posibilitatea fie de a stabili viteza dorita, fie de a nu depasi viteza selectata.

La capitolul confort, posesorul unui Bipper Tepee poate comanda geamuri electrice secventiale fata. Comenzile sunt fixate în panourile usilor, pentru a fi la îndemâna soferului.
Pentru un confort maxim la volan, sistemul de ventilatie si aerul conditionat au fost proiectate cu o atentie deosebita.
Ventilatia aerului în habitaclu este realizata prin intermediul a patru guri de aerisire reglabile, cu posibilitate de închidere, fixate în plan?a de bord, dar si cu ajutorul unor guri de aerisire situate în partea inferioara a plansei de bord orientate spre podeaua vehiculului. Dezaburirea este asigurata de toate cele 8 guri de aerisire fixate la baza parbrizului.

Pentru a proteja pasagerii de mirosurile neplacute si de particulele emise de traficul urban, o comanda de închidere a accesului aerului din exterior este integrata în panoul de bord, permitând recircularea aerului în habitaclu.
Aerul conditionat manual contine un filtru ce retine polenul, praful si anumite particule din gazele poluante.
Bipper Tepee a fost proiectat astfel încât sa emita o cantitate redusa de CO2 si sa protejeze pasagerii din habitaclu de emisiile poluante.

Echipamentul audio

Peugeot Bipper Tepee ofera o gama larga de sisteme audio si un kit telefon hands free.
Sistemul audio include radio CD si MP3. Amplasat în partea superioara a consolei centrale, radio CD-ul este foarte usor de utilizat, iar afisajul poate fi citit cu usurinta.
Kit-ul hands free permite utilizarea în deplina siguranta a unui telefon mobil Bluetooth în interiorul vehiculului. Un buton deschidere / închidere este fixat pe consola centrala, împreuna cu un microfon instalat în plafoniera.
Apelurile se pot prelua printr-o simpla apasare a butonului “deschidere” care întrerupe functionarea radio CD-ului astfel încât apelul sa poata fi auzit prin difuzoare.

Motorizari

Creat pentru a fi folosit cu precadere în mediul urban, Bipper Tepee este disponibil în doua variante de motorizari. S-a urmarit optimizarea consumului de carburant si asigurarea unui nivel cât mai scazut de emisii CO2.

• 1.4 litri benzina-75CP-TU3A
Acest motor pe benzina cu patru cilindri are o capacitate de 1.360 cm3, dezvoltând o putere de 54kW (˜75 CP CEE) la 5.200 rpm. Cuplul maxim este de 118 Nm la numai 2.600 rpm. Cutia de viteze este manuala în 5 trepte.

• 1.4litri Hdi- 70 CP- DV4TED
Acest motor diesel Hdi cu patru cilindri are o capacitate de 1,398 cm3 si dezvolta o putere maxima de 50 kW (˜70 CP CEE) si un cuplu maxim de 160 Nm la 1.750 rpm.

O caracteristica aparte a acestui motor este existenta unui curbe de cuplu maxim de la 1.750 rpm pâna la 2.750 rpm ceea ce-l face extrem de fiabil în timpul utilizarii. Cutia de viteze este manuala MA în 5 trepte.

Caroseria

Prin designul sau modern, caroseria noului Bipper Tepee a fost conceputa astfel încât sa corespunda celor mai înalte standarde de siguranta pasiva.
Au fost analizate mai multe scenarii ale unui impact frontal pentru a asigura proiectarea optima a partilor caroseriei, optimizând în acela?i timp capacitatea lor de deformare si de absorbtie a fortei impactului.

De exemplu, grila fata încorporeaza o bara de protectie din otel foarte rezistent. Aceasta este montata pe amortizorele de impact fixate direct în capetele lonjeroanelor sasiului. În eventualitatea unui impact la viteza mica, bara de protectie si amortizoarele de impact preiau forta impactului asigurând protectia lonjeroanelor si implicit reducerea costului de reparatie.

Partea inferioara a sasiului a fost de asemenea conceputa pentru a controla deformarea compartimentului motor în caz de impact si pentru a limita intruziunea în habitaclu.
În mod similar grilajele suspensiei fata sunt proiectate astfel încât sa directioneze forta impactului sub caroserie în eventualitatea unui impact frontal.
Miscarea componentelor în compartimentul motor a fost atent studiata astfel încât sa se reduca orice intruziune sau vatamare a soferului.

Echipamentul de siguranta

Noul Peugeot Bipper Tepee optimizeaza siguranta pasagerilor prin intermediul unui echipament de siguranta secundara ce vine sa completeze structura reînnoita.
Toate locurile sunt prevazute cu centuri de siguranta cu sistem de fixare în trei puncte. Centurile de siguranta din fata sunt prevazute cu un sistem pretensionat pirotehnic si includ un limitator de efort care reduce forta fizica la care sunt expusi pasagerii.

Bancheta include un sistem Isofix pentru fixarea scaunului pentru copil.
Un martor sonor de avertizare integrat în tabloul de bord atrage atentia pasagerilor sa-si cupleze centura de siguranta.
Airbag-ul pasageri – optional în functie de tara – poate fi dezactivat. Un martor de avertizare indica faptul ca airbag-ul a fost neutralizat.

Optional se pot comanda airbag-uri laterale care sunt integrate în lateralele scaunelor din fata.
Pentru a completa dispozitivele de siguranta, un sistem inertial detecteaza frânarea brusca si în eventualitatea unui impact întrerupe instantaneu alimentarea electrica si cea cu carburant, eliminând astfel orice risc de incendiu.

Culori si tapiterii

Pentru modelul Bipper Tepee sunt disponibile 10 nuante de caroserie:

Patru culori mate:
– Bianca White
– Volcano Red
– Clipper Blue
– Paganini Ivory

Sase culori metalizate / perlate:
– Garbato Grey
– Malizioso Red
– Nocturne Blue
– Graphite Grey
– Lacerta Yellow
– Neysha Blue 


Sursa: Eurial Invest Cluj-Napoca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto