06.15.2021 13:27

Parbrizul

La deschidere, airbagul frontal al pasagerului din fata este sustinut in partea din spate de interiorul parbrizului, care in aceste conditii trebuie sa fie capabil sa reziste la o astfel de sarcina?

Este clar, mai mult decat un simplu parbriz

Stiati ca?

– Un parbriz trebuie sa ofere mereu vizibilitate impecabila? La urma urmei, siguranta in trafic este posibila doar pentru cei care pot vedea tot.
– In combinatie cu adezivul puternic, cu care este fixat, parbrizul este o componenta activa, purtatoare de sarcini, care face parte din caroseria automobilului? Conform Auto Club Europa (ACE), parbrizul furnizeaza pana la 30% din rigiditatea caroseriei unui automobil.
– Stabilitatea sa este redusa drastic de ciobirile datorate pietrelor?
– Chiar si cele mai mici gauri, zgarieturi sau fisuri pot deteriora structura complexa a parbrizului, ceea ce duce la pierderea eficientei airbagurilor?
– La deschidere, airbagul frontal al pasagerului din fata este sustinut in partea din spate de interiorul parbrizului, care in aceste conditii trebuie sa fie capabil sa reziste la o astfel de sarcina?
– Cu timpul apar multe zgarieturi fine, din cauza prafului, nisipului, a racletelor pentru gheata,etc? Aceste zgarieturi pot rasfrange lumina provenita de la traficul din sens opus sau de la soare, atunci cand acesta este intr-o pozitie joasa pe cer, provocand reflexii periculoase pentru sofer.
– La aproximativ 80.000 de kilometri, parbrizele sunt, de cele mai multe ori, intr-o stare atat de avansata de uzura, incat trebuie inlocuite din consideratie pentru siguranta traficului?

Pentru mai multe detalii accesati urmatorul link. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto