09.23.2021 9:02

O noua generatie de acumulatori litiu-ion

Companiile Bosch, GS Yuasa si Mitsubishi Corporation au convenit sa conlucreze la o noua generatie de acumulatori litiu-ion

Robert Bosch GmbH si companiile japoneze GS Yuasa International Ltd., cu sediul la Kyoto, si Mitsubishi Corporation, cu sediul la Tokyo, au convenit sa conlucreze pentru dezvoltarea urmatoarei generatii de acumulatori litiu-ion de înalta performanta. Acesti acumulatori sunt de o importanta majora pentru viitoarele forme ale mobilitatii, cum ar fi autovehiculele hibride plug-in sau complet electrice. Companiile intentioneaza sa utilizeze managementul avansat al celulelor acumulatorilor si progresul din domeniul electrochimiei si al materialelor pentru a spori în mod semnificativ cantitatea de energie stocata. Acest lucru va reduce greutatea si cerintele de spatiu si va spori autonomia de functionare a autovehiculelor electrice.

Cele trei companii intentioneaza sa înfiinteze o societate mixta pentru a desfasura activitatile comune de cercetare si dezvoltare si pentru a sustine companiile mama în domeniul vânzarilor si al marketingului. Începerea operatiunilor a fost stabilita pentru prima parte a anului 2014. Sediul central al societatii mixte va fi la Stuttgart, în Germania. Pentru înfiintarea societatii mixte va fi necesara obtinerea aprobarii autoritatilor antitrust.

Bosch va detine 50 la suta din actiunile societatii mixte, iar GS Yuasa si Mitsubishi Corporation vor detine câte 25 la suta. Componenta consiliului de administratie si a consiliului de supraveghere va reflecta aceste participatii.

Bosch va contribui prin cunostintele sale de specialitate la procesele de productie si la managementul calitatii pentru productia de serie a produselor complexe. Datorita competentelor sale în domeniul acumulatorilor si al sistemelor de gestionare a acestora, compania Bosch este specializata în monitorizarea si controlul celulelor de acumulatori si al sistemelor complete de acumulatori, precum si în integrarea acestora în cadrul autovehiculelor. În plus, Bosch va sustine aceste activitati comune prin intermediul întregului sau portofoliu de componente pentru electromobilitate.

GS Yuasa va contribui cu vasta sa experienta în domeniul productiei de celule de acumulatori litiu-ion, a caror înalta densitate de energie asigura o autonomie mai mare, precum si cu experienta în domeniul sistemelor de materiale si al electrochimiei. În calitate de producator renumit de celule pentru acumulatorii litiu-ion, atât pentru autovehicule, cât si pentru alte utilizari, GS Yuasa are o echipa puternica de inginerie si linii de productie moderne, cu un nivel înalt de automatizare.

Mitsubishi Corporation îsi va aduce contributia prin reteaua sa internationala de marketing si experienta de întreprindere integrata la nivel global. Aceasta îsi va utiliza punctele forte prin construirea lanturilor de valori la nivel global, acoperind resursele naturale, materialele si vânzarile si va utiliza sinergia acestora pentru a asigura progresul afacerii.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii si servicii. În anul fiscal 2012, aproape 306.000 de angajati au generat vânzari de 52.500.000.000 Euro. Începând cu anul 2013, grupul Bosch a fost structurat pe patru sectoare de activitate: tehnologie auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum, energie si echipamente pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 360 de filiale si companii regionale din peste 50 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vânzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2012 peste 4.800.000.000 Euro pentru cercetare si dezvoltare si a înregistrat aproape 4.800 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atât inovatoare, cât si utile. În acest fel, compania ofera la nivel mondial „Tehnica pentru o viata”.

Compania a fost înfiintata în 1886 la Stuttgart de catre Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanica fina si inginerie electrica”. Structura speciala a proprietatii Robert Bosch GmbH asigura libertatea antreprenoriala a grupului Bosch, permitând companiei sa planifice si sa faca investitii semnificative pentru asigurarea viitorului sau. 92% din actiunile Robert Bosch GmbH sunt detinute de fundatia caritabila Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt detinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Functiile de conducere antreprenoriala a grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de actiuni sunt detinute de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto