10.17.2021 22:59

O noua capacitate de productie pentru Rombat

  • Rombat, producatorul de baterii si acumulatori, lider de piata în România, este deja pregatit sa livreze produse pentru masinile viitorului

 

  • Noua capacitate de productie poate livra anual 700.000 de baterii pentru masini cu tehnologia start-stop, cu scopul de a reduce emisiile de CO2;

 

  • Investitia marcheaza un moment important pe piata si reprezinta extinderea capacitatii de productie  la o capacitate de  3.300.000 baterii în vederea dezvoltarii activitatilor de business ale companiei pe pietele externe.

 
Rombat, compania producatoare de baterii si acumulatori, lidera de piata în România, anunta lansarea oficiala a productiei în noua sa fabrica de baterii din Bistrita. Noua capacitate de productie este proiectata pentru fabricarea de baterii auto destinate masinilor dotate cu sistemul start-stop si frâna regenerativa. Aceste sisteme sunt folosite de fabricantii de automobile  pentru a îndeplini cerinta obligatorie a Uniunii Europene de reducere a noxelor la 120g CO2 /km. Prin deschiderea noii capacitati de productie, compania tinteste o piata a viitorului pentru care este pregatita sa livreze anual 700.000 de baterii cu tehnologiile EFB si AGM.

Situata în Bistrita, noua capacitate de produc?ie ROMBAT reprezinta o investitie de 83.400.000 de lei din care 32.800.000 lei cu finantare guvernamentala nerambursabila. Hala de productie are o suprafata totala de aproximativ 5.000 mp împartiti în 3 ateliere de productie:

– fabricare placi

– asamblare si formare baterii

– zona de depozitare baterii

Dotarea fabricii s-a facut cu cele mai moderne utilaje existente pe plan mondial la nivelul anului 2012, valoarea acestora fiind de 15.400.000 Euro. Cu aceste echipamente se pot fabrica produse de  înalta calitate care sa asigure succesul în competitia acerba care se da în marea industrie auto. În acelasi timp toata investitia a fost gândita pentru a avea performante de mediu foarte bune, un exemplu fiind emisiile la co2, care sunt de 100 ori mai mici decât limita legala admisa. Foarte important este si impactul social al investitiei prin crearea a 108 noi locuri de munca.

Investitia pe care o inauguram este un raspuns  la cererile de azi si de mâine ale clientilor nostri si în mod special ale clientilor producatori de automobile„, a declarat Ioan REPEDE, Director General al Rombat.

Compania ROMBAT a fost înfiintata în anul 1980. În cei peste 30 de ani de activitate, producatorul român de baterii si acumulatori a livrat peste 23,213 mil baterii pentru o gama larga de vehicule, masini si utilaje, echipând autoturisme, autocare, camioane, masini si utilaje agricole, yahturi.

În toate cele trei unitati de productie pe care compania le detine la Bistrita, ROMBAT fabrica baterii conventionale atât pentru automobile cât si pentru aplicatii heavy duty.

Din punct de vedere al vânzarilor, compania îsi mentine constanta pozitia de lider pe segmentul de after market din România, în 2012 dublându-si vânzarile totale fata de anul 2006. La nivelul echiparii originale (segmentul OEM), ROMBAT si-a continuat colaborarea cu partenerul traditional Dacia Renault si ti-a extins colaborarea cu noi parteneri, livrând baterii pentru marcile Dacia, Renault, Peugeot si Nissan.

Pe piata externa, ROMBAT îsi vinde peste 60% din productie în tari precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie, în Franta detinând cea mai mare cota de piata, de  peste 10%.

Rombat

Despre Rombat

Cel mai mare producator român de baterii auto, Rombat SA, ofera o gama completa de acumulatori pentru toate tipurile de vehicule.

Cu o traditie de peste 30 de ani în fabricarea bateriilor auto, Rombat este lider pe piata româneasca, fiind totodata unul dintre principalii producatori de baterii prezenti pe pietele din Franta, Italia si Germania. Compania bistriteana are ca principii satisfactia clientilor, a angajatilor si a actionarilor, protectia mediului si dezvoltarea firmei.

Din primavara anului 2012, actionarul Rombat este grupul sud-african METAIR,  detinând 99,42 %. Metair este un investitor strategic, desfasurând activitati în domeniul productiei si distributiei de produse si servicii în industria auto.

În 2013, compania bistriteana a finalizat o investitie de 17.000.000 Euro într-o noua unitate de productie cu o capacitate de 700.000 de baterii, utilata la cele mai înalte standarde si care poate produce atât baterii pentru masini cu tehnologie Start/Stop cât si baterii conventionale. Prin realizarea noii structuri, capacitatea totala de productie a ROMBAT ajunge la 3.300.000 de baterii.

Produsele ROMBAT sunt validate ca echipare originala pentru marcile Dacia, Peugeot-Citroen, Nissan si Renault.

Pentru mai multe informatii despre compania ROMBAT si produsele sale, vizitati www.rombat.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto