09.26.2021 22:55

Noul Tucson

Hyundai prezinta noul Tucson, înaintea debutului oficial de la Geneva

Hyundai a dezvaluit primele imagini oficiale ale noului Tucson, înaintea debutului oficial care va avea loc în cadrul Salonului Auto International de la Geneva. Modelul prezinta un exterior elegant, subliniat de proportii dinamice si dispune de dotari avansate pentru siguranta si confort.

Tinuta atletica si proportii îndraznete, pentru un aspect remarcabil

“Designul noului Tucson este caracterizat de suprafete fluide si proportii îndraznete. În plus, grila hexagonala distinctiva, de mari dimensiuni, subliniaza apartenenta modelului la familia Hyundai”, a declarat Peter Schreyer, Presedinte si Chief Design Hyundai Motor Group.

Bara de protectie frontala, în forma de aripa, care încorporeaza luminile de zi cu LED, confera un stil unic si impunator noului modelului. Pentru a întari personalitatea puternica a vehiculului, partea din spate atrage atentia prin suprafetele frumos modelate, cu linii orizontale care plutesc spre pasajele rotilor din spate, accentuate de stopurile subtiri.

Habitaclu elegant si spatios

Materialele de calitate, placute la atingere creeaza o atmosfera confortabila si primitoare la bordul noului autovehicul. Construit pe o platforma noua, modelul beneficiaza de dimensiuni interioare generoase. Compartimentarea inteligenta ofera un raport excelent al dimensiunilor exterioare si interioare, optimizând spatiul dedicat pasagerilor si cel alocat bagajelor. Cu un habitaclu încapator si confortabil, Hyundai Tucson ofera si un portbagaj cu o capacitate substantiala, de 513 litri cu bancheta spate în pozitie verticala.

Dotari de confort si conectivitate adaptate nevoilor clientilor

Printre dotarile oferite de Tucson se numara scaunele fata încalzite si ventilate, cu o parte orizontala mai lunga pentru un suport îmbunatatit. Pentru un confort sporit, noul model dispune de portbagaj cu deschidere automata (în momentul în care detecteaza apropierea cheii de acces) si sistem inteligent de asistenta la parcare cu functie de detectare a spatiului disponibil pentru parcare.

Noul sistem de navigatie este de trei ori mai rapid în comparatie cu cel din generatia anterioara, care echipa modelele Hyundai, fiind însotit de un abonament gratuit pentru sapte ani la serviciile TomTom LIVE.

Tehnologii inteligente pentru siguranta activa si pasiva

Noul model include dotari în materie de siguranta, precum sistem de frânare automata de urgenta, care actioneaza automat frâna în momentul în care detecteaza apropierea periculoasa a unei persoane sau a unui vehicul din fata, de la viteza mare la viteza mica. În plus, sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare corecteaza proactiv pozitia volanului pentru a mentine vehiculul pe mijlocul benzii sale de rulare, în timp ce sistemul de avertizare pentru traficul din spate utilizeaza un senzor cu actiune 180 de grade, avertizând conducatorul auto de apropierea vehiculelor din spate. Hyundai Tucson beneficiaza si de sistemul de monitorizare a unghiului mort, care urmareste traficul din jurul masinii, de functia de detectare a limitei legale de viteza, care monitorizeaza panourile si semnele de circulatie, amintind conducatorului auto viteza maxima cu care poate rula. Sistemul de capota activa retrage capota vehiculului în cazul unui impact frontal cu un pieton sau un biciclist pentru a amortiza impactul.

O gama variata de sisteme de propulsie eficiente

Gama de motorizari include doua motoare pe benzina: 135 CP (1,6 litri GDI) si 176 CP (1.6 litri T-GDI)  si trei propulsoare diesel: 115 CP (1,7 litri), 136 CP (2,0 litri) si 184 CP (2,0 litri). Noul motor turbo 1,6 litri

T-GDI 176 CP este asociat unei transmisii cu dublu ambreiaj în sapte trepte (7DCT) sau unei cutii manuale în sase trepte. Toate motorizarile au fost îmbunatatite pentru a oferi manevrabilitate sporita si eficienta kilometrica, adaptându-se normelor Euro 6.

Noul Tucson pentru piata europeana va fi produs în Europa

Modele Tucson destinate pietei din Europa vor fi produse în uzina Hyundai din Cehia, ca parte integranta a angajamentului sau în regiune. Încrederea în calitatea produselor Hyundai realizate în Europa este confirmata de garantia de cinci ani fara limita de kilometri, unica în industrie, care va însoti fiecare nou model Tucson comercializat. Acest pachet include, de asemenea, cinci ani de asistenta rutiera si cinci ani de verificari periodice ale vehiculului.

Noul Tucson va fi prezentat în premiera mondiala în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2015, urmând a fi comercializat în Europa din a doua jumatate a anului.

Tucson

sursa: RMB Inter Auto 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto