12.06.2021 2:27

Noul propulsor 1.8 TFSI

Un nou motor ultramodern – patru cilindri, capacitate de 1,8 litri, echipat cu tehnologie FSI .


Primul membru al unei game de motoare inovatoare
Noul propulsor 1.8 TFSI la Audi A3


Un nou motor ultramodern – patru cilindri, capacitate de 1,8 litri, echipat cu tehnologie FSI combinata cu supraalimentare – va putea fi comandat de clienti pentru modelele Audi A3 si A3 Sportback. 1.8 TFSI înseamna aparitia pe piata a unei noi game de propulsoare care combina evolutia conceptului TFSI cu un motor schimbat fundamental.


Conceptul TFSI îmbina avantajele injectiei directe pe benzina si ale supraalimentarii. Aceasta tehnologie inovatoare ofera performante mai bune în trafic, caracteristici dinamice îmbunatatite, un consum mai mic si emisii reduse. Cu o putere de 118 kW (160 CP) si un cuplu maxim de 250 Nm, propulsorul ofera o mai mare placere pentru cel aflat la volan în cazul unui condus sportiv.


Inginerii de la Audi au demonstrat utilitatea tehnologiei FSI în combinatie cu supraalimentarea nu numai pe circuitele de pe mapamond, dar si sub forma mult-apreciatului 2.0 TFSI. Acest concept a fost prefectionat în cazul noului motor 1.8 TFSI. Presiunea de injectie, crescuta la 150 bar, si noile injectoare cu sase perforatii garanteaza o pregatire cât se poate de omogena a amestecului si o combustie extremel de eficienta.


Supraalimentarea integrata si noul sistem de gestiune a motorului aduc noi îmbuntatiri în materie de nervozitate si ajuta la o crestere lina a cuplului. Nivelul de top – 250 Nm – este disponibil pe un interval larg al turatiilor motorului, de la 1.500 rpm pâna la 4.200 rpm. Noul motor este conceput cu atentie pâna la cele mai mici detalii, în special pentru un nivel redus al vibratiilor. Prin urmare, propulsorul 1.8 TFSI redefineste standardele în clasa lui în materie de putere, cuplu si comportament acustic. Conceptul utilizat îl face potrivit pentru o gama larga de performante.


Pentru început, noul motor este disponbil la modelele Audi A3 si A3 Sportback în combinatie cu cutia de viteze manuala cu sase trepte. Optional se poate comanda transmisia automata S tronic, cu dublu ambreiaj, potrivita pentru schimbari mult mai rapide ale rapoartelor fara întreruperi perceptibile în fluxul de putere.


Cu o viteza maxima de 220 km/h si o acceleratie (de la 0 la 100 km/h) în 7,8 secunde pentru modelul A3 cu trei usi si transmisie S tronic, 1.8 TFSI garanteaza performante extreme. La versiunea echipata cu cutie de viteze manuala, consumul mixt de combustibil este de 7,3 litri la 100 km.


Pretul de baza pentru A3 1.8 TFSI Attraction, cu cutie de viteze manuala în sase trepte, este de 23.500 euro (inclusiv TVA 19%). Primele exemplare vor fi disponibile în luna ianuarie 2007.


Sursa: Porsche Romania

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto