11.27.2021 14:32

Noul Ford GT la Le Mans

Ford se întoarce la Le Mans în 2016 cu noul Ford GT, marcând a 50-a aniversare de la victoria din 1966

  • Ford se întoarce la Le Mans în 2016 cu noul „supercar” Ford GT pentru a concura în clasa LM GTE Pro, la a 50-a aniversare a victoriei Ford din 1966

 

 

  • Ford va concura în FIA World Endurance Championship si TUDOR United SportsCar Championship cu doua echipe si 4 masini, sub coordonarea celor de la Chip Ganassi Racing cu Felix Sabates

 

 

  • Ford GT este modelul emblematic al companiei, cu aerodinamica si structuri usoare din fibra de carbon, iar noul motor V6 Ford EcoBoost cu dublu turbocompresor este cel mai puternic motor EcoBoost fabricat vreodata

 

Ford a anuntat astazi ca revine în una din cele mai prestigioase curse din lume cu noul model de curse Ford GT, ce se bazeaza pe noul „supercar” de înalta performanta care va începe sa fie vândut de anul viitor.

Începând cu 2016, masina de curse Ford GT va concura în cursa de 24 de ore de la Le Mans – denumita de multi Grand Prix-ul Andurantei si al Eficientei. Lansat astazi la faimosul circuit de la Le Mans, Franta, modelul Ford GT va concura în clasa Le Mans GT- Endurance, deschisa echipelor si pilotilor profesionisti.

Noua masina de curse – care pune în evidenta inovatiile Ford – este bazata pe noul „supercar” Ford GT prezentat publicului în ianuarie anul curent. Atât masina de serie cât si masina de curse vor sosi în 2016 pentru a marca a 50-a aniversare a masinilor de curse Ford GT care s-au plasat pe primele 3 locuri în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1966. Ford a mers mai departe si a câstigat la Le Mans în 1967, 1968 si 1969.

“Când GT40 a concurat la Le Mans în anii 1960, Henry Ford II a dorit sa demonstreze ca Ford putea învinge producatorii legendari de masini de anduranta”, a declarat Bill Ford, Presedinte Executiv, Ford Motor Company. “Suntem extrem de mândri ca am câstigat aceasta cursa legendara de 4 ori la rând si ca acelasi spirit de inovatie care a stat la baza primului Ford GT ne motiveaza si astazi”.

Noua masina de curse Ford GT va concura în calendarele complete ale  FIA World Endurance Championship si TUDOR United SportsCar Championship, facându-si debutul competitional în ianuarie 2016 la Rolex 24, în Daytona, Florida. De partea operationala a activitatii celor 2 echipe vor responsabili cei de la Chip Ganassi Racing cu Felix Sabates (CGRFS). Ambele echipe intentioneaza sa concureze cu patru masini la Le Mans. Pilotii vor fi anuntati ulterior.

Noul Ford GT este cel mai avansat produs al Ford Performance, o divizie dedicata sa ofere inovatie prin performanta.

Propunându-si sa lanseze peste 12 vehicule de performanta pâna în 2020, Ford Performance îsi va valorifica eforturile si expertiza competitionala pentru a accelera inovatiile pentru modelele de performanta dedicate si piesele de performanta pentru a dezvolta mai repede cele mai moderne tehnologii care în cele din urma vor echipa întreaga gama de vehicule Ford.

Segmentul masinilor de înalta performanta este în dezvoltare la Ford, iar compania recunoaste dorintele clientilor sai pentru vehicule care ofera consum de combustibil excelent, tehnologii revolutionare si o experienta a condusului impecabila. Gama Ford Performance include Ford GT, Focus RS, F-150 Raptor, Shelby GT350 si Shelby GT350R, Focus ST si Fiesta ST.

“Compania Ford ramâne dedicata celor 3 prioritati globale si anume sa acceleram implementarea planului nostru One Ford, sa oferim excelenta prin produse construite cu pasiune si nu in ultimul rand, sa aducem inovatie în fiecare zona de activitate a companiei noastre”, a declarat Mark Fields, Presedinte si CEO al Ford Motor Company.

“Toate aceste principii au fost aplicate pentru a crea noul Ford GT. De asemenea, stim din traditia noastra bogata în motorsport ca participarea la competitii de înalt nivel ne ofera posibilitatea accesarii unui mediu ce functioneaza ca incubator pentru stimularea inovatiei produselor”.

Ford GT@LeMans_1

Modelul de curse Ford GT este rezultatul mai multor inovatii despre care Ford crede ca nu numai ca îl vor ajuta sa fie competitiv în clasa LM GTE Pro, dar si ca ii vor oferi în cele din urma beneficii fiecarui vehicul din gama Ford. Acestea includ aerodinamica de ultima generatie care ofera niveluri exceptionale de portanta pentru o stabilitate îmbunatatita cu rezistenta la înaintare minima, materiale compozite usoare si avansate din fibra de carbon, în avantajul unui sasiu exceptional de rigid, dar usor totodata, precum si puterea si eficienta motorului EcoBoost.

“Pe masura ce dezvoltam Ford GT, ne era evident ca aceasta este o masina care este capabila sa readuca Ford în lumea curselor GT”, a declarat Raj Nair, Vicepresedintele Grupului Ford, divizia Global Product Development. “Consideram ca inovatiile tehnologice ale Ford GT în aerodinamica, materiale usoare si motorizare EcoBoost vor face ca aceasta ma?ina impresionanta de curse sa concureze din nou la cel mai înalt nivel”.

Ford colaboreaza pentru acest proiect cu Multimatic Motorsports, Roush Yates Engines, Castrol, Michelin, Forza Motorsport, Sparco, Brembo si CGRFS. Masina a trecut prin numeroase modificari de design si teste riguroase la Ford si Multimatic, iar CGRFS a oferit consultanta în dezvoltare. Roush Yates sprijina dezvoltarea motorului EcoBoost de 3,5 litri- cel mai puternic motor EcoBoost construit vreodata.

Motorul V6 EcoBoost de 3,5 litri si-a facut debutul la TUDOR United SportsCar Championship în 2014. De atunci, Ford, împreuna cu CGRFS, a obtinut mai multe victorii în curse majore, inclusiv cursa de 12 ore Sebring si Rolex 24 la Daytona. Pe lânga marile victorii obtinute cu masinile sport, echipele de curse Ganassi au obtinut victorii majore la Daytona 500, Brickyard 400 si Indianapolis 500.

“Am câstigat curse si campionate, dar nu am concurat niciodata la Le Mans”, a declarat proprietarul echipei, Chip Ganassi. “Când ni s-a oferit oportunitatea de a concura cu noul Ford GT în cea mai importanta cursa de masini sport din lume si la aniversarea de 50 de ani a uneia dintre cele mai cunoscute victorii din istoria curselor de masini, nu am putut refuza. Va fi o provocare? Desigur, dar nu ne-am fi putut alege un partener mai bun decât Ford”.

Ford Performance

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company, lider global în industria auto cu sediul la Dearborn, Michigan, fabrica sau distribuie autoturisme pe 6 continente. Cu aproximativ 194.000 de angajati si 66 de fabrici în toata lumea, marcile auto ale companiei includ Ford si Lincoln. Compania furnizeaza servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto