05.16.2022 14:50

Noul concept: Buick Riviera, sclipire de jad

Iata inca o super masina de lux, pe care pasionatii au putut-o admira, de anul acesta, la nivel mondial, la salonul Auto de la Shanghai. Noul concept Buick Riviera, al patrulea proiect de genul acesta, dezvoltat de catre GM Shanghai si Pan Asia technical Automotive Center, surprinde la prima vedere, datorita posturii si designul sau elegant, totodata impunator, care combina perfect stilul avant-gardist cu tehnologia evoluata.

Noul Riviera ofera o previzualizare a viitorului Buick in materie de design a declarat presedintele GM Shanghai, Ye Yongming. Prin integrarea fireasca a tehnologiei avansate, flexibilitatea functiunilor si deginul contemporan, noul Riviera vesteste inceputul unui nou capitol pentru brandul Buick, care aniverseaza 110 ani de existenta.

In proiectarea noului concept, specialistii au avut ca principala sursa de inspiratie natura dinamica a apei, iar punctul de plecare a fost reprezentat de un vechi proberb chinezesc: Binele suprem este apa. Designul zdrobitor al vehiculului, care variaza de la gros la subtire, capata caracterul vibrant al unui rau in miscareincorporand in forma sa atletica, aerul elegant liniile sculptate.

Noul Riviera adopta tehnologia BIP (Buick Intelligent Performance) care presupune un sistem de propulsie electric hibrid. Utilizatorul se poate bucura de performantele unei masini sport, avand totodata grija de mediul inconjurator prin calitatile sale eco-protective. In plus, vehicolul opate fi incarcat cu un cablu traditional sau wireless prin intermediul unui panou de reincarcare senzorial situat pe sasiul masinii.

Noul concept este echipat, de asemenea, cu suspensii controlate electromagnetic, un pachet pentru manipularea sigura si confortabila in conditii extreme, sistem inteligent de servodirectie si o serie de super functii asigurate de un sistem de asistenta care supravegheaza vederea pe timpul noptii, alerta in punctele moarte ale vizibilitatii soferului, sistemul de avertizare la parasirea benzii, senzorii de parcare. sistemul de alerta al traficului din spate si sistemul de pilot automat.

Cele 10 camere de inalta rezolutie si cei 18 micro-senzori pentru monitorizarea la distanta ofera o perspectiva extraordinara asupra sigurantei , care colecteaza informatii din trafic si le prezinta intr-o imagine holografica pe parbriz.

Ramona Țuțuianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto