- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Noua ŠKODA Octavia a ajuns in showroom-urile Compexit

Posted By Florin Morariu On 6 martie 2013 @ 14:00 In Articole,Dealeri Auto | No Comments

 

  • „Sufletul marcii” impune noi standarde în segmentul compact

 

  • O referinta în privinta spatiului pentru pasageri si bagajele lor

 

  • Imagine rafinata: design clar, precis si atemporal

 

  • Pachet de siguranta de top: noi sisteme de asistenta

 

  • Motoare puternice si eficiente: emisii de CO2 de 89 g/km, un nou record

 

  • Confort si sisteme de infotainment inovatoare

 

ŠKODA Octavia este sufletul marcii ŠKODA. Modelul incorporeaza cele mai bune caracteristici ale marcii: mult spasiu, calitate, precizia executiei, elemente moderne, tehnologie matura, design atemporal, functionalitate ridicata si cel mai bun raport pret/calitate. Octavia – este o clasa în sine.

Noua Octavia este un automobil cu proprietati caracteristice clasei medii, dar cu un pret de automobil compact. Este masina ideala pentru clientii exigenti si siguri pe sine, care se asteapta sa descopere un automobil Octavia modern cu toate atuurile sale. Este ceea ce avem noi mai de pret”, declara Adrian Tudor,  Director vanzari Compexit.

O oferta incomparabila de spatiu, functionalitate optima

Noua ŠKODA Octavia impune noi standarde în clasa sa în ceea ce priveste oferta de spatiu. Nicio alta masina din segmentul compact nu ofera o lungime mai mare a interiorului (1.782 mm) sau mai mult spatiu pentru genunchi (73 mm), respectiv mai mult spatiu pentru cap pe locurile din spate (980 mm). De asemenea, la 590 de litri, volumul portbagajului este cel mai bun din clasa.

Un nou nivel de rafinament: un design distinctiv, clar si atemporal

Noua ŠKODA Octavia nu este doar spatioasa si functionala, ci arata si bine. O ŠKODA Octavia nu a fost niciodata atât de dinamica si, în acelasi timp, atât de eleganta si atemporala, nu a fost atât de distincta si rafinata, precum cea de-a treia generatie a acestui bestseller.

Siguranta la cel mai înalt nivel

Inginerii ŠKODA au dezvoltat o multime de sisteme de siguranta de ultima ora pentru noua Octavia, inclusiv Front Assistant/functia de frânare de urgenta (din luna mai 2013), Lane Assistant, care mentine Octavia pe traiectoria aleasa, sistemul de frânare automata Multicollision-Braking/actionarea automata a frânelor în cazul unui accident, Crew Protect Assistant/pregatirea autovehiculului în eventualitatea unui accident sau Driver Activity Assistant / detectarea nivelului de oboseala a soferului. Aceste sisteme ajuta la evitarea accidentelor sau la diminuarea consecintelor acestora pentru ocupantii autovehiculului si pentru ceilalti participanti la trafic.

În eventualitatea unui accident, un pachet cuprinzator de elemente de siguranta pasiva ofera protectie optima pentru sofer si pasageri. În materie de siguranta pasiva, cele noua airbag-uri si centurile de siguranta în trei puncte protejeaza ocupantii autovehiculului. Airbag-ul pentru genunchi (standard în tarile UE) si airbag-urile laterale spate sunt disponibile pentru prima data la ŠKODA Octavia.

Un plus de eficienta: emisii de CO2 de la 89 g/km, un nou record pentru marca

Versiunea GreenLine a noii ŠKODA Octavia (1.6 TDI/81 kW) are emisii de CO2 de numai 89 g/km si consuma doar 3,4 litri de motorina pentru 100 de km parcursi. În total, sunt oferite patru propulsoare pe benzina, toate dispunând de tehnologie TSI de ultima ora si 4 TDI-uri moderne, cu common-rail. Cu exceptia propulsoarelor de intrare în gama, atât pe benzina, cât si diesel, toate motoarele sunt disponibile acum într-o versiune Green tec cu sistem start-stop si functie de recuperare a energiei. Gama se extinde pâna la versiunea de vârf, 1.8 TSI de 132 kW.

Confort suprem prin tehnologii inovatoare

Disponibil pentru prima data la un automobil ŠKODA este Adaptive Cruise Assistant, care mentine în mod automat o distanta prestabilita fata de masina din fata. Noul Intelligent Light Assistant va comuta în mod automat la luminile de drum si înapoi la cele de întâlnire, crescând astfel confortul si siguranta în trafic. Sistemul Automatic Parking Assistant face ca modelul Octavia sa intre si sa iasa mai usor din locurile de parcare. De asemenea, disponibila în premiera într-un automobil ŠKODA va fi în viitor si functia de recunoastere a semnelor de circulatie, ca parte integranta a pachetului „Traveller Assistant”. Functia de selectie a modului de condus permite soferilor sa selecteze anumite caracteristici de conducere a autovehiculului prin apasarea unui buton. O alta premiera o reprezinta trapa panoramica cu functii de glisare si rabatare: un plafon panoramic transparent, care ridica nivelul de confort si starea de bine la bordul modelului Octavia. Noua Octavia este, de asemenea, disponibila cu KESSY (Keyless-Entry-Start-and-Exit-System), sistemul automat de actionare a închiderii si de pornire a motorului.

O noua generatie de sisteme de infotainment

Ecrane tactile cu senzori de proximitate si functii de glisare vor fi disponibile la sistemele de top, în timp ce noul sistem de sonorizare CANTON si optimizarea acustica a habitaclului ofera placerea pura a auditiei.

Noua ŠKODA Octavia este disponibila in showroom-urile Compexit din Cluj si Bistrita, la un pret de pornire de la 11.497 Euro+TVA. Mai multe detalii depre noul model gasiti pe www.compexit.ro [1].

[2] [3] [4] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/articole/noua-skoda-octavia-a-ajuns-in-showroom-urile-compexit.html

URLs in this post:

[1] www.compexit.ro: http://www.compexit.ro

[2] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/03/Noua-Skoda-Octavia.jpg

[3] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/03/Octavia.jpg

[4] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/03/Octavia-interior.jpg

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.