01.23.2022 12:45

Noua Jetta. Pur si simplu uimitoare.

Noua Jetta va asteapta pentru test drive la Autoworld, pe Calea Floresti Nr. 145. Programari la telefon: 0264-207.400 sau email: testdrive@autoworld.ro, www.autoworld.ro.


Noua Jetta. Pur si simplu uimitoare.

Noua Jetta va asteapta pentru test drive la Autoworld, pe Calea Floresti Nr. 145. Programari la telefon: 0264-207.400 sau email: testdrive@autoworld.ro, www.autoworld.ro.

Odata cu Noua Jetta, producatorul german din Wolfsburg demonstreaza ca dupa cinci generatii, in care a avut o abordare clasica si oarecum previzibila, se pot face si surprize neasteptat de radicale si inedite. Istoria si traditia modelului Volkswagen Jetta pornesc din anul 1979 cand, aflat la prima generatie, a fost introdus pentru a umple nisa de cerere pentru un model ceva mai mare, pozitionat peste hatchback-ul VW Golf. De-a lungul timpului, si pe diverse piete de pe glob, Jetta a fost marketat si sub diverse alte denumiri, cum ar fi: Atlantic, Bora, City Jetta, Fox, GLI sau Vento.

Daca in mod normal lumea privea Jetta ca pe un frate mai mare al lui Golf, putin modificat genetic prin adaugarea unui portbagaj, noua Jetta defineste o noua categorie, New Compact Sedan. Se poate spune chiar, fara modestie, ca stam in fata unuia dintre cele mai reusite autovehicule Volkswagen din ultima jumatate de decada, cel putin in materie de tehnica si propulsii. Interesant la cea de-a sasea generatie Volkswagen Jetta este ca aceasta are un aer totalmente schimbat, vadit `americanizat`, noul look-ul fiind departe de directiile de design ale fratelui Golf. Liniile fluide si atletice se incadreaza in noua directie propusa de Volkswagen Group pe toata gama de modele de ultima generatie, ducand usor cu gandul la un vehicul din clasa coupe. Responsabil pentru estetica noului model Volkswagen Jetta este Jose-Carlos Pavone, aflat sub bagheta lui Walter de Silva, unul dintre mai-marii departamentului de Design de la Volkswagen Group. Acestia au propus, in primul rand, un pas distinct si o desprindere de familialul Golf, urmand insa in continuare liniile consacrate ale marcii.

alt

Noua Jetta vine echipata cu o gama de sase motorizari ce respecta normele Euro 5, patru dintre acestea fiind disponibile pe acest model in premiera. Astfel, propulsorul de baza pe benzina este micul, dar puternicul, 1.2 L TSI, ce dezvolta 105 CP, optiunile continuandu-se cu 1.4 L TSI (de 122 sau 160 CP) si cu debordantul 2.0 L TSI de 200 CP. Pentru fanii variantelor pe diesel, Volkswagen Jetta 2011 poate fi dotata cu propulsoarele: 1.6 L TDI, ce dezvolta 105 CP si un al turbodiesel common rail de 2.0 L si 140 CP. Asta nu e tot, insa. Pentru cei ingrijorati de consumul de carburant sau preocupati de soarta mediului inconjurator, Volkswagen pune la dispozitie si economicul 1.6 TDI BlueMotion Technology, propulsat de 105 CP, dar ce va consuma doar 4.1 L/100 km, emanand numai 109 g CO2 / km. La capitolul transmisii, exceptand motorul 1.2 L, toate celelalte propulsoare vor putea fi dotate si cu automate-ul DSG in 6 sau 7 trepte, transmisia manuala fiind valabila pentru toate variantele de motorizare.

Pentru Noua Jetta pretul incepe de la 13.350 Euro cu TVA si 3 prime de casare incluse.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto