10.25.2021 10:20

Noua generatie Honda Jazz

Noul Jazz devine referinta clasei mici în materie de spatiu interior

A III-a generatie a modelului de clasa mica Honda va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva si va folosi noua platforma globala Honda de segment B. Gratie noilor coordonate în materie de dimensiuni, Jazz va beneficia de cea mai generoasa oferta de spatiu din segment precum si de o versatilitate de neegalat.

Prezentat sub forma de concept la Salonul Auto de la Paris din 2014, a III-a generatie Jazz se va lansa în versiune de serie în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie, alaturi de noul HR-V, noul Civic Type R si supercar-ul Honda NSX.

În stilul inaugurat de prima generatie Jazz, noul model pastreaza abordarea tip monovolum a caroseriei cu scopul de a oferi valori de referinta în materie de spatiu interior, dar adauga elemente de design ce caracterizeaza noua identitate de brand Honda.

Karen Parry - UK

Noua platforma de segment B (folosita si de crossover-ul HR-V) include o serie de inovatii structurale importante, toate cu scopul de a optimiza la maxim raportul între dimensiunile exterioare si cele interioare. Rezervorul de carburant a fost plasat în partea din fata a masinii, situatie ce permite integrarea inovatorului sistem de rabatare a banchetei Magic Seats, unic în segmentul B.

Karen Parry - UK

Noul Jazz este mai lung cu 95 mm, iar ampatamentul masoara si el 30 mm în plus fata de generatia precedenta, dimensiuni ce permit atingerea unor valori de referinta în clasa atunci când discutam despre spatiul oferit pasagerilor (cap/genunchi/umeri).

Karen Parry - UK

Volumul standard al portbagajul masoara 354 l sau 884 l cu bancheta rabatata (valorile sunt masurate pâna la nivelul suprafetei vitrate), cifre ce claseaza noul Jazz pe prima pozitie în segmentul din care face parte. Ca volum standard, noul Jazz poate fi comparat inclusiv cu modele din clasa imediat superioara. Pentru a completa latura practica deschiderea hayonului este una deosebit de generoasa, iar pragul de încarcare situat cât mai jos, pentru a facilita încarcarea obiectelor grele.

Karen Parry - UK

Sistemul inovator de rabatare a banchetei intitulat Magic Seats permite clientilor sa plieze bancheta atât la orizontala (clasic) cât si pe verticala, ideal pentru a transporta obiecte înalte si voluminoase care nu ar putea fi stocate în portbagaj. Sistemul Magic Seats, unic în industria auto, este folosit si de modelele HR-V si Civic.

Noua platforma tehnica utilizata de Jazz a permis scaderea greutatii totale a masinii comparativ cu modelul precedent, în timp ce rigiditatea torsionala a avut de câstigat.

Cresterea ampatamentului, dublata de o structura noua a suspensiei fata/spate si o recalibrare a amortizoarelor genereaza o tinuta de drum ce se remarca prin confort si manevrabilitate. Sistemul de directie asistat electric a trecut si el printr-un set de modificari menite sa îmbunatateasca feedback-ul oferit soferului.

Gradul de confort asigurat pasagerilor are de câstigat si la capitolul acustica, cu o atentie sporita acordata partii fata a masinii si a zonei inferioare a caroseriei, ce include deflectoare aerodinamice pozitionate sub podeaua automobilului pentru a optimiza rezistenta aerodinamica.

Noul Jazz va fi disponibil initial cu o unitate pe benzina de 1.3 l i-VTEC ce va produce 102 CP, care face parte din noua gama de propulsoare avansate Earth Dreams compatibile cu standardul de poluare Euro 6. Noul propulsor va putea fi cuplat unei transmisii manuale cu 6 trepte sau automata tip CVT.

Sistemul de infotainment Honda Connect, lansat pe noul Civic si CR-V, va fi disponibil optional pe modelul Jazz si va oferi clientilor o experienta multimedia de top gratie sistemului de operare Android si a procesorului grafic NVIDIA Tegra 3. Ca si modelele precizate anterior, noul Jazz va dispune în echiparea standard de sistemul de asistenta CTBA (City Brake Active) ce poate frâna automat la viteze de pâna la 30 km/h pentru a evita sau limita efectele unui eventual incident nedorit.

Noua generatie Jazz va fi disponibila pe piata din România începând din toamna acestui an. Data exacta de lansare, preturile si echiparile vor fi comunicate ulterior. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto