- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Noi scumpiri la RCA

Posted By Florin Morariu On 22 mai 2014 @ 11:36 In Articole,Asigurari auto | No Comments

Efectele noului val de scumpiri ale politelor RCA

RCA se vor majora anul acesta – este informatia care circula de mai multa vreme în domeniul asigurarilor, unul chinuit de asa-numitul „dumping“. Care va fi însa efectul acestei cresteri de pret si cum pot conducatorii auto sa evite viciile sistemului?

Cât de mult vor creste preturile pentru contractele de raspundere civila auto? Potrivit unor surse din piata, 7 din cele 11 companii autorizate sa încheie polite RCA au anuntat ca intentioneaza sa ridice nivelul preturilor, în medie, cu aproximativ 15%. Exista însa si informatii ca ar putea interveni o crestere medie mai mare, de 20-25%.

O mare problema în acest domeniu o reprezinta, în opinia mai multor specialisti, fenomenul de „dumping“, termen oarecum impropriu folosit aici, dar care semnifica aplicarea unor preturi mici, în scopul de a atrage clienti si cu riscul de a nu putea achita daunele.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) admite ca acest „dumping“ exista, nu e o simpla inventie. „Societatile de asigurare îsi stabilesc tarifele pe baza calculelor actuariale care, folosind date istorice, încearca sa estimeze costurile cu despagubirile viitoare si, în consecinta, preturile (nivelul primelor) pentru care societatile sunt dispuse sa îsi asume anumite riscuri. Tarifele care nu respecta aceasta regula, inclusiv eventualele cazuri de tarife mai scazute (dumping) atrag responsabilitatea directa a societatilor de asigurare“, au spus oficialii ASF, pentru Capital.

Accident [1]

citeste articolul integral pe capital.ro [2] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/articole/noi-scumpiri-la-rca.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/05/Accident.jpg

[2] capital.ro: http://www.capital.ro/efectele-noului-val-de-scumpiri-ale-politelor-rca.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.