09.20.2021 23:45

Motorul Internaţional al Anului 2013

Ford EcoBoost 1,0L, desemnat Motorul Internaţional al Anului 2013, pentru al II-lea an consecutiv.

Ford și-a asumat un angajament de durată de a îmbunătăţi, permanent, consumul de combustibil și de a reduce emisiile de CO2, fără a compromite în vreun fel designul care ne-a consacrat ori performanţele vehiculelor noastre.

De aceea, vehiculele Ford sunt dotate cu cele mai avansate tehnologii, dezvoltate în Centrul de cercetări Ford din Aachen, Germania – tehnologii cum ar fi noul motor pe benzină EcoBoost, încoronat drept „Motorul Internaţional al Anului 2013” pe baza voturilor din 35 de ţări din întreaga lume, pentru al II-lea an consecutiv.

Motorul EcoBoost de la Ford oferă o tehnologie inovatoare ce schimbă regulile jocului la nivel global în gama motoarelor pe benzină. Acest motor mic, cu tehnologie avansată a mai fost numit și „Cel mai bun motor nou” sau „Cel mai bun motor sub 1 l”.

Starul gamei noastre EcoBoost este motorul de 1 litru, cu versiuni de putere de 100 și 125 CP, care este disponibil, în prezent, pe Ford Focus, Ford Fiesta și Ford B-MAX. Acest motor, cel mai bun din clasa sa, furnizează aceeași putere ca un motor convenţional, de 1,6 litri, dar consumă cu 20% mai puţin decât alte motoare de dimensiuni similare. De fapt, reproiectarea integrală a arhitecturii motorului a permis atingerea unor cifre de consum asemănătoare cu cele ale unui motor diesel.

Motorul EcoBoost:
• Combină injecţia directă cu turbo-alimentarea
• Admisie variabilă și control al valvei de evacuare
• Cuplu mare
• Performanţa și responsivitate specifice unor motoare cu cilindre mai mare
• Motoare mai compacte și mai usoare
• Consum scăzut și niveluri reduse de emisii de CO2.

Având în spate tradiţia Ford în fabricarea de motoare, precum și cele mai noi tehnologii, indiferent că e vorba de benzină sau motorină, motoarele noastre oferă dinamism și niveluri scăzute de consum și emisii de CO2.

RMB Inter Auto, dealer autorizat Ford:
Cluj-Napoca – Calea Turzii nr. 152, telefon: 0264.438.267
Sânnicoara – Str. Clujului nr. 15, telefon: 0264.438.123
www.inter-auto.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto