06.24.2021 12:01

Motor 2,8 FSI V6 pentru Audi A6

2.8 FSI V6 cu sistem Audi de control al cursei supapelor. Un nou motor high-tech pentru Audi A6


2.8 FSI V6 cu sistem Audi de control al cursei supapelor. Un nou motor high-tech pentru Audi A6 

Un nou motor ultra-modern V6 cu o capacitate de 2,8 litri este disponibil pentru Audi A6 si  Audi A6 Avant începând cu 20 octombrie 2006.
Motorul dezvolta o putere de 210 CP si un cuplu de 280 Nm, disponibil permanent între 3.000 si 5.000 rpm. La fel ca si în cazul injectiei directe pe benzina FSI, V6 beneficiaza pentru prima oara de tehnologia deosebit de eficienta, desi incredibil de simpla a controlului supapelor – sistemul inovator Audi de control al cursei supapelor.
Pentru conducatorii unui Audi, acest lucru înseamna si mai multa placere la sofat si un consum mult mai mic de combustibil.


Noua tehnologie are drept scop controlarea variabila a cursei supapelor în doua stadii.
Sistemul Audi de control al cursei supapelor implementeaza asa-numitele elemente ale camei, care se afla în partea de admisie a arborilor cu came si pot fi amplasate longitudinal.
Beneficiaza de doua profiluri pozitionate unul lânga altul, pentru curse scurte sau lungi ale supapelor.
În functie de pozitia acestora, supapele de admisie sunt deschise în functie de necesitatile de sarcina predominante prin intermediul rolelor de tachet.


Împreuna cu o serie de masuri complementare care ofera frictiune redusa pentru numeroase componente, sistemul Audi de control al cursei supapelor reduce consumul de combustibil cu aproximativ zece procente.
Motorul FSI de 2,8 litri care dispune de rezerve de putere în orice situatie gratie cuplului substantial si puterii maxime ridicate, va consuma în medie doar 8,7 litri de benzina premium. A6 cu un motor FSI 2,8 accelereaza de la 0 la 100 km/h în doar 7,9 secunde si continua rapid spre viteza maxima de 243 km/h.


Audi A6 FSI 2,8 va fi disponibil pentru clienti începând cu sfârsitul lunii noiembrie 2006.
Pretul de pornire al limuzinei cu o cutie manuala cu 6 trepte si tractiune fata va fi de 37.300 Euro (Germania); A6 Avant FSI 2,8 va fi oferit la un pret de 39.500 Euro (ambele incluzând TVA 16 %). 


sursa: Autoworld Audi Center Cluj-Napoca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto