10.19.2021 12:19

Modificari privind transportul rutier de marfa si persoane

In Monitorul Oficial nr. 122 din 5 martie 2013 a fost publicata O.U.G. nr. 11/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere.

Conform noilor reglementari, pentru a efectua transport rutier national contra cost de marfuri cu vehicule rutiere a caror masa maxima autorizata, inclusiv cea a remorcii/semiremorcii, este cuprinsa intre 2,4 tone si 3,5 tone, intreprinderile trebuie autorizate de autoritatea competenta. Acelasi lucru trebuie respectat de catre cei care efectueaza transport rutier national contra cost de persoane cu autovehicule avand 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto, destinate prin constructie si echipate pentru transportul de persoane. Articolul care se refera la cei care efectueaza transport rutier national contra cost de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate se abroga.

Transportul rutier contra cost de persoane cu autobuze se poate realiza prin servicii regulate, servicii regulate speciale si servicii ocazionale.

Transportul rutier national contra cost de persoane cu autovehicule avand 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto, destinate prin constructie si echipate pentru acest scop, se poate realiza prin: servicii regulate speciale si servicii ocazionale.

Transportul rutier national contra cost de persoane prin servicii regulate se efectueaza numai cu autobuze dotate cu aparat de marcat electronic fiscal/case de bilete si cititor de carduri cu posibilitatea de a transmite date on-line.

 

Informarea ARR aici

 

Ana-Maria Suciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto