10.19.2021 11:23

Modificari in Codul Rutier

Noile reguli ale Codului Rutier se refera la interdictii si obligatii pentru biciclisti, soferi de mijloace de transport in comun sau conducatori de mopede, precum si la examenul pentru permisul auto. Schimbarile intra in vigoare in doua saptamani.

Posesorii de permis auto categoria B, BE, C sau CE au dreptul sa conduca si tractoare. Soferii cu permis B au voie sa conduca tractoare cu masa maxima de 3,5 tone plus remorca, iar soferii cu permis C au voie si cu tractoare mai mari.

Conducatorii de vehicule au interzis sa mai circule pe acostamentul drumului – banda de urgenta. Exceptie fac biciclistii, care pot folosi acostamentul daca nu dispun de piste special amenajate si nu pun in pericol circulatia.

Conducatorii de mopede au obligatia sa circule pe un singur rand pe banda. De asemenea, mopedele si motoretele de mici dimensiuni nu au voie sa foloseasca trecerile de pietoni.

Soferii si conductorii de tramvaie au obligatia sa foloseasca luminile de avarie, in ordinea opririi, atunci cand banda de circulatie se blocheaza pe sensul de mers.

Sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto