- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Mini-turbine pentru incarcarea bateriilor

Posted By Andreea Fagadar On 16 ianuarie 2014 @ 16:40 In Articole | No Comments

 

EsteĀ  vorba de un prototip care inca nu a fost testat destul, insa este o idee ce merita explorata: Folosirea vantului pentru a incarca bateriile unei masini electrice.

turbine-masini-electrice [1]

Transport Turbine, odata montat pe acoperisul masinii, ar trebui sa utilizeze curentul de aer prin intermediul min-turbinelor cu frecare foarte redusa si sa asigure incarcarea bateriilor electrice. Am putea spera ca suntem aproape de o solutie de genul perpetuum mobile.

In practica lucrurile nu stau asa bine si asta din cauza ca un astfel de dispozitiv afecteaza aerodinamica masinii si odata cu cresterea vitezei turbulentele aerodinamice contribuie la cresterea consumului de energie al masinii. Eficienta producerii curentului electric prin acest dispozitiv este discutabila pentru ca viteza necesara turbinelor poate conduce la consumarea bateriei intr-un ritm mai alert.

Ideea ramane interesanta de explorat atata timp cat se poate obtine un castig de energie suficient. Asa cum alte concepte s-au generalizat extrem de rapid, sistemul Transport Turbine ar putea sa devina viabil in curand.

Sursa. [2]

 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/articole/mini-turbine-pentru-incarcarea-bateriilor.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/01/turbine-masini-electrice.jpg

[2] Sursa.: http://promotor.ro

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.