01.26.2022 8:34

Mercedes-Benz SL 500

Livrare spectaculoasă la Cluj: Legendarul Mercedes-Benz SL 500

RMB Inter Auto, Centru autorizat de vânzari si service Mercedes-Benz în Cluj, a livrat în ultima saptamâna din luna martie un superb SL 500 V8 Bi-Turbo de 435 CP.

Despre SL se poate vorbi doar la superlativ, cu respect pentru traditia pe care o are si cu admiratie pentru performantele pe care le-a adus noua generatie, iar livrarea unui astfel de model ne onoreaza”’ a declarat Sergiu Pop, sef departament vânzari autoturisme Mercedes-Benz.

Creat pentru a oferi performante superioare si placere pura, SL este unul dintre cele mai longevive modele Mercedes-Benz, anul trecut împlinind 60 de ani de existenta.

O data cu noua generatie SL, cele doua initiale au capatat mai mult sens: ‘Super Light’ (Super Usor), deoarece pentru prima data în istorie, Mercedes-Benz a implementat o caroserie integrala din aluminiu pentru productia de serie.

Astfel, noul SL 500 V8 cântareste cu 110 kg mai putin decât predecesorul sau. Evident, scaderea greutatii e direct responsabila de mai multa performanta în viteza, dar si de diminuarea emisiilor cu pâna la 27%.

În completare vine si functia ECO start-stop standard si mai ales transmisia automata 7G-TRONIC PLUS, optimizata din punct de vedere al consumului de carburant/eficientei, cu padele pentru schimbarea vitezelor amplasate pe coloana de directie.

Cele 7 trepte de viteza ale transmisiei 7G-TRONIC PLUS asigura un raport de transmisie mai mare între prima si ultima treapta de viteza, dar si intervale mai mici între treptele de viteza. Acest lucru asigura o turatie optima a motorului în orice moment, reduce consumul de carburant si permite o schimbare aproape imperceptibila a treptelor de viteza.

În aceste conditii, nici nu mai poate surprinde faptul ca motorul BlueDIRECT cu 8 cilindri, de 435 CP, atinge 100 de km/h în 4,6 secunde, cu un consum mixt de doar 9,10l/100km.

Trasatura suprema a SL-ul ramâne agilitatea.

Goana pe sosele va fi o experienta cu adevarat placuta, pentru ca interiorul noului SL Roadster este la fel de silentios si de confortabil precum cel al unui model coupé. Zgomotul, vântul si intemperiile nu pot patrunde în autovehicul.

Dar pentru ca vorbim de un Roadster, caracterul sportiv si cel mai înalt nivel de confort trebuie combinate cu placerea de a conduce cu acoperisul coborât, sub cerul liber.

Acoperisul vario evidentiaza perfect performanta uimitoare a noului SL Roadster.

Este integrat complet în partea din spate a autovehiculului în mai putin de 20 de secunde.

Chiar si atunci când acoperisul este coborât, capacitatea portbagajului este impresionanta: 235 litri. Cu acoperisul ridicat, volumul portbagajului creste pâna la 356 litri.

Informatii oferite de RMB Inter Auto Cluj-Napoca 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto