11.28.2021 15:15

Masini electrice Mecedes-Benz?

Conforn spuselor unui jurnalist auto, cei de la Mecedes ar fi investit intr-o platforma noua capabila sa dezvolte de la zero un program propriu de masini electrice, numit Ecoluxe. Rezultatul s-ar concretiza cu 4 noi modele de masini electrice.

mercedes-ecoluxe

Ecoluxe, ramane de vazut daca se va concretiza intr-un brand separat. Alte detalii date de jurnalist privind maşinile care sunt în dezvoltare: avem o platforma de dimensiuni mai compacte, cu ampatament de 2.700 mm, precum si o platforma extinsa, cu ampatament de 3.000 mm. Platformele ar asigura, dupa caz, propulsie cu tractiune spate, fata sau integrala, dar si o modularitate de invidiat: sapte scaune in cazul masinii de mari dimensiuni (lungime de peste 4.8 metri), spatii de stocare generoase etc.

Cat despre motoare, cei de la Mercedes lucreaza la unele capabile sa dezvolte pana la 610 CP. Nu se stie inca daca vehiculele vor fi 100% electrice sau hibrizi.

Ramane ca Mercedes-Benz sa confirme sau sa infirme aceste zvonuri, dar si sa lanseze mai intai niste prototipuri demne de masinile care trebuie sa apara la finalul acestui deceniu.

Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto