- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Masini electrice low-cost in Romania!

Posted By Andreea Fagadar On 1 aprilie 2014 @ 15:40 In Articole,Dealeri Auto | No Comments

Dupa vestea introducerii accizei pe carburant, avem si o veste buna pentru viitor: o companie auto chinezeasca va construi in Romania o uzina de masini electrice accesibile pana in 2015.

fudi-chinese-electric-468 [1]

Constructia unei uzine auto in zona Clujului(probabil in locul fostei uzine Nokia,de la Jucu) va incepe in 2015, si se angajeaza sa construiasca un numar de 100.000 de modele pe an, pe care sa le comercializeze atat pe plan local dar si sa le exporte in Europa.

Fudi Motorworks Holding considera ca Romania este perfecta pentru a invada Europa cu maisini nepoluante. Decizia chinezilor a fost luata datorita avantului pe care analistii considera ca l-a luat comercializarea masinilor electrice in Europa, dar si datorita potentialului pe care il ofera Romania, mult mai bun decat Bulgaria (unde chinezii de la Great Wall regreta ca au construit o uzina).

Chinezii vor contribui si la completarea infrastructurii rutiere, la preturi mult mai mici. Astfel, odata cu constructia uzinei va fi realizata toata autostrada Cluj – Oradea, dar s-ar putea sa vedem si o autostrada Cluj – Nadlac. Acestia prospecteaza alte locuri din tara unde ar putea construi o uzina de baterii, sau chiar mai multe, in functie de cererea care va exista si din partea altor companii auto.

Guvernu roman in cooperare cu firma Fundi Motorworks Holding isi propune sa realizeze pana cel tarziu in 2020 o infrastructura de alimentare a masinilor electrice in toata tara.

baterii-electrice-uzina [2]

Citeste tot articolul. [3] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/articole/masini-electrice-low-cost-in-romania.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/04/fudi-chinese-electric-468.jpg

[2] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/04/baterii-electrice-uzina.jpg

[3] Citeste tot articolul.: http://www.promotor.ro/masini-noi/news/avem-si-vesti-bune-chinezii-vor-face-masini-electrice-low-cost-in-romania-12368955

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.