06.24.2021 12:22

Masina cu autonomie nelimitata cand e soare afara

Acest concept al unei masini coupe alimentata electric este parca rupt din filmele stiintifico-fantastice. Pe toata suprafata vehiculului au fost amplasate panouri solare, respectiv pe capota, acoperis si portbagaj. Niciun milimetru nu a fost ratat.

 

Panourile solare generează suficient electricitate pentru a mentine bateria la nivel maxim, fara intrerupere, daca soferul mentine o viteza constanta de apoximativ 65 km/h.

 

Desigur, aceasta autonomie nelimitata poate fi sustinuta atata timp cat soarele este pe cer si ajunge la panourile solare, ceea ce inseamna ca cei care locuiesc in zone mai „umbrite” vor trebui sa conecteze bateria pentru a fi incarcata.

Daca nu esti interesat de autonomie, Immortus poate accelera de la 0 la 100 km/h in numai 7 secunde si poate atinge o viteza maxima de 150 km/h. Panourile solare pot alimenta vehiculul de la energia solara si in timp ce masina sta in parcare, autonomia intre incarcari este de 560 de kilometri, la viteze de peste 65 km/h.

Un prototip functional nu a fost construit inca, dar un model al prototipului va fi prezentat in noiembrie la SEMA, care se va desfasura in Las Vegas. Daca vrem sa vedem un prototip functţional, vom mai avea de asteptat cel putin pana la finalul anului 2016.

 

Dacăa totul va decurge conform planului, modelul Immortus nu va fi un simplu studiu in materie de design. EVX nu este interesat sa intre intr-o competitie cu Tesla, dar doreste sa comercializeze nu mai mult de 100 de exemplare la un pret de 365.000 de dolari bucata.

Dar inainte de a-si atinge scopul, compania trebuie sa stranga aproape 1,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea tehnologiei.

evx-immortus-1-970x0-620x349

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto