12.07.2021 9:20

Masina care ne arata viitorul propulsiei electrice

Limuzina electrica futurista NanoFlowcell Ouant e-Sportslimousine vine cu o tehnologie revolutionara la Geneva 2014. Tehnologie care are legatura chiar cu un roman…

nanoflowcell-quant-geneva-2014-104

NanoFlowcell e o companie cu sediul in Lichtenstein, statul liliputan care poate deveni centrul lumii auto ecologice, datorita perfectionarii tehnologiei bateriilor lichide, dupa cum o demonstreaza si aceasta limuzina electrica, lunga de peste 5 metri.

nanoflowcell-quant-geneva-2014-106

 

Quant e-Sportslimousine foloseste patru motoare electrice, cate unul in fiecare roata, care asigura o putere maxima de, atentie, 925 CP. Fiecare motor electric este capabil de un cuplu motor maxim de 2.900 Nm, asa incat, cel putin in teorie, limuzina ar fi capabila de un cuplu maxim teribil, de 11.600 Nm. Viteza maximă este de 380 km/h, limitată electronic.

nanoflowcell-quant-geneva-2014-102

 

Tehnologia de producere a electricitatii necesare motoarelor electrice: cei doi electroliti (necesari reactiilor dintr-o baterie normala) sunt stocati in doua rezervoare separate si curg printr-un circuit prevazut cu o membrana speciala, care permite reactiile ce produc energia electrica.

nanoflowcell-quant-geneva-2014-101

Astfel nu mai este necesara stocarea energiei in baterii cu o masa mare si cu o eficienta redusa (masa totala a imensei masini este de numai 2,3 tone, cu rezervoarele pline). Ba mai mult, timpul de ”incarcare” se reduce substantial, la nivelul celui necesar pentru alimentarea la o pompa de carburant – deoarece electrolitul lichid poate fi inlocuit la fel de simplu.

nanoflowcell-quant-geneva-2014-0

 

In rest, conceptul de fata surprinde prin dimensiunile mari ale portierelor de tip fluture , iar cei patru pasageri au parte de un habitaclu grandios, care aminteste de un iacht prin finisarile din lemn, dar reprezinta si un pas inainte fata de Tesla Model S, de exemplu, datorita imensului display care practic ia locul bordului.

nanoflowcell-quant-geneva-2014-103

Citeste tot articolul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto