05.16.2022 14:51

Martie 2013: 1.000.000 de cutii de viteza

Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia: S-a fabricat cutia de viteza cu numarul 1.000.000

La începutul lunii martie 2013, la Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia s-a produs cutia de viteze de tip TLX cu numarul 1.000.000. Este vorba de o cutie de viteze ce va fi montata pe un model Duster 4×4, fabricat în India.

Cutia de viteze TLX este o cutie manuala, de ultima generatie, cu sase rapoarte, poate transmite un cuplu de pâna la 240 Nm si este adaptata noilor motoare pe benzina de 1.8 si 2 l, dar si motoarelor diesel de 1.5 l. Este prima cutie de viteze comuna a Aliantei Renault-Nissan.

O parte din productia de cutii de viteze TLX este livrata Uzinei Vehicule Dacia pentru modelul Duster, iar peste 50% din productie este destinata exportului catre uzine alte Renault:

– Avtoframos (Rusia)

– Oyak (Turcia)

– Curitiba (Brazilia)

– Sofasa  (Columbia)

– Chennay (India)

si uzinei Nissan:

– Sunderland (Marea Britanie)

Fabricatia în serie a cutiilor de viteze de tipul TLx a început în anul 2008, iar capacitatea actuala de productie este de 7.500 de cutii de viteze pe saptamâna. Modulul de transfer asociat cutiei de viteze TL8 este o componenta mecanica necesara lantului de transmisie a unui vehicul 4×4 si este produs doar la Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia.

Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia

Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia (UMCD) este cea de-a II-a mare uzina situata pe platforma industriala de la Mioveni (peste 3.800 de angajati) si prima uzina din cadrul Grupului Renault din punct de vedere al diversitatii proceselor.

În cele 7 departamente de fabricatie ale Uzinei sunt produse piese brute din aluminiu, se uzineaza si se asambleaza motoare si cutii de viteze, se monteaza punti fata si spate, se preseaza si se sudeaza osii si cadre grup moto-propulsor pentru vehicule asamblate la Uzina Vehicule Dacia si în alte uzine la nivel international.

Pe lânga cutiile de viteze de tip TLX, Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia mai produce cutii de viteze JH, cu 5 trepte, care echipeaza vehiculele din gama Logan asamblate în Uzina Vehicule Dacia si în celelalte uzine Renault din lume.

În 2012, Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia a produs 542.376 de cutii de viteze din care 280.435 cutii de viteze de tip JH (în 5 trepte) si 261.941 cutii de viteze TLx.

Despre SC Automobile Dacia SA

Dacia este principalul producator de automobile din România. Obiectivul Dacia este acela de a produce o gama de vehicule robuste, fiabile si accesibile pentru clientii români si straini, la standarde de calitate Renault.

Calitatea produselor Dacia este recunoscuta la nivel international. În cadrul sondajelor realizate de institute si publicatii de specialitate, clientii Dacia se declara foarte satisfacuti în legatura cu calitatea masinilor Dacia. Dacia este a doua marca a Grupului Renault. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto