01.29.2022 2:30

Mai multe versiuni Dacia: de la mini la SUV

Viitoarea masina ieftina a grupului Renault, cu un pret de cost mai mic de 5.000 de euro, va fi construita pe baza unei platforme modulare, ceea ce inseamna ca va putea avea diferite caroserii, incepand de la citadina si pana la un mic SUV, a declarat o sursa din interiorul grupului Renault pentru cotidianul francez „La Tribune”.

‘Sistemul de module ne va permite sa avem caroserii diferite’, a explicat sursa interna. Aceasta gama de masini ieftine vor fi fabricate mai intai la uzina Renault de la Chennai, India, unde va fi comercializata incepand de anul urmator. Ulterior, masina va fi produsa si vanduta si in America de Sud si ‘ar urma sa ajunga si in Europa unde va fi produsa la o uzina mai apropiata’, a mai spus sursa.

Centrul de inginerie al aliantei Renault-Nissan de la Chennai, infiintat 2007, este responsabil de noul model, aflat in curs de dezvoltare in cel mai strict secret. Daca la inceput centrul avea 1.000 de angajati in prezent a ajuns la 4.500 de angajati. ‘Studiem diferite vehicule pentru India, Asia-Pacific si facem expertize pentru intreaga lume’ a explicat directorul centrului Karim Mikkiche. ‘In 2014 am trecut la o noua faza, acea de a participa la elaborarea de produs, de al dezvolta in intregime. Este vorba de platforma CMF-A, vehicule cu preturi foarte reduse’, a adaugat Karim Mikkiche.

Vandute in Europa si in spatiul mediteranean sub marca romaneasca Dacia si in restul lumii sub marca Renault, modelele ‘Entry’ au trecut in 2013 pragul de un milion de exemplare vandute. Dupa automobilele ieftine, Renault a inceput sa lucreze la automobile foarte ieftine.

dacia_66513500

Citeste tot articolul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto