09.22.2021 16:34

Listare CNADNR la bursa!

O posibila solutie pentru cea mai mare problema de infrastructura din România propusa de BRD: De ce sa nu listam CNADNR la bursa pentru a face rost de bani pentru autostrazi?

Listarea companiei natio­na­le de autostrazi CNADNR la bursa de la Bucuresti ar putea fi o solutie pentru accesarea de capital supli­men­tar necesar dezvoltarii infra­struc­turii, spune Claudiu Cercel, directorul general adjunct al BRD, în contextul în care România a ramas mult în urma cu absorbtia de fonduri europene, iar investitiile statului au scazut puternic.

Statul român beneficiaza de fonduri europene de 4.400.000.000 Euro pentru con­struirea de autostrazi, cai ferate, aero­por­turi sau metrou, însa pâna în prezent a reusit sa atraga doar o treime din acesti bani. România mai are la dispo­zi­tie doar un an si jumatate pentru a atra­ge restul de aproape 3.000.000.000 Euro pusi la dispozitie de Uniunea Euro­peana.

În lipsa unor investitii con­sis­tente din partea statului, constructiile de infrastructura, un sector ce ar trebui sa sustina întreaga economie, au plonjat cu 27,70% în primele 5 luni ale acestui an.

De ce sa nu listam CNADNR la bursa? Astfel se pot atrage capitaluri su­pli­mentare pentru finantarea in­fra­struc­turii de autostrazi si rutiere în ge­neral. Densificarea retelei de autostrazi a României la un nivel care sa stimuleze dez­voltarea economica echilibrata terito­rial nu poate fi finantata doar cu fon­duri europene. Bursa poate fi luata în calcul având în vedere ca exista în lume fonduri de pensii si fonduri su­verane interesate de finantarea infra­struc­turilor“, a spus Claudiu Cercel, direc­tor general adjunct la BRD.

Autostrada

citeste articolul integral in ZF.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto