10.19.2021 11:20

In 2014 vor incepe lucrarile la centura de Sud a Florestiului

Centura Florestiului va fi proiectata pe banii primariei, urmand ca pentru executia lucrarilor sa se apleze la un ajutor financiar guvernamental. Primarul promite ca va face si un imprumut bancar, daca va fi cazul, pentru ca lucrarile sa inceapa in cel mai scurt timp.

Primaria Floresti promitea inca de la inceputul anului trecut ca va incepe lucrarile la soseaua care va oferi o legatura alternativa cu municipiul Cluj Napoca. Din lipsa de fonduri, s-a parcurs doar etapa ce tinea de elaborarea studiului de fezabilitate. Administratia locala va finanta si proiectarea urmand ca banii pentru executia lucrarilor sa vina, anul acesta, de la bugetul national.

 

Se estimeaza ca numarul populatiei in comuna Floresti ar fi ajuns la 30.000, de la peste 22.000 cat arata ultimul recensamant. Primaria Floresti a reusit sa convinga conducerea Companiei Nationale de Autostrszi si Drumuri Nationale de importanta drumului national care asigura unica legatura cu municipiul Cluj-Napoca ai care este, totodata, si o axa importanta de tranzit catre vest. Studiul de fezabilitate a fost transmis la minister, iar banii ar urma sa vină dupa aprobarea bugetului din acest an. Costurile lucarilor sunt estimate la circa 5 milioane de euro. „Proiectul acestei centuri este prevazut cu cate o banda de mers pe sens.

Traseul de 4,3 kilometri, cu tot cu cele doua bretele de legatura, vizeaza zona din spatele Polus si Metro. Concret, centura va incepe de pe strada Cetatii, va continua prin zona din spatele Metro si Polus, urmand sa intre in municipiu prin zona depoului de tramvaie din Manastur, cu legatura spre drumul Sf. Ion.

00100337_large

 

Articol preluat de pe ziuadecj.realitatea.net. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto