01.26.2022 8:57

Imperia GP, cea mai nouă maşină sport cu origini belgiene

Imperia GP este cea mai nouă maşină sport cu origini belgiene, care propune un sistem de propulsie hibridă şi care nu este înrudită cu nemţoaica Wiesmann GT, deşi cele două maşini arată similar.

De fapt, Imperia a fost o marcă auto din Belgia care a produs maşini în prima jumătate a secolului al XX-lea, după care a intrat în anonimat. 50 de ani mai târziu, firma a fost cumpărată pentru doar 400 de euro de către compania Green Propulsion, care şi-a propus să construiască o maşină sport hibridă.

Imperia GP a fost desenată de către belgianul Denis Stevens, care a ales o grilă a radiatorului verticală şi aripi laterale inspirate din maşinile de epocă, în timp ce interiorul are parte de foarte multe linii curbe, precum şi de instrumente de bord analogice, care continuă tema de inspiraţie retro.

Sistemul de propulsie, care a fost dezvoltat de Green Propulsion, combină un motor turbo pe benzină de 1,6 litri de provenienţă BMW/PSA, care produce 200 CP şi 260 Nm, cu un motor electric care dezvoltă 150 CP şi un cuplu de 350 Nm. Asta înseamnă că puterea totală a sistemului este de 350 CP, iar cuplul maxim e de 610 Nm, suficient pentru un sprint de la zero până la 100 km/h în şase secunde în modul exclusiv electric şi în patru secunde în modul hibrid.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto