10.25.2021 10:52

Imagini oficiale cu a treia generaţie BMW X5

BMW X5 a ajuns la a treia generaţie, iar germanii au publicat primele informaţii şi imagini oficiale cu modelul care „stabileşte noi standarde în categoriile design puternic, spaţiu interior luxos, versatilitate de ultimă oră şi plăcerea de a conduce eficient”.

Designul exterior este mai degrabă o evoluţie decât o revoluţie în comparaţie cu generaţia a doua, ceea ce nu este neapărat rău.

Zonele care încadrează proiectoarele de ceaţă sunt acum mai proeminente, iar prizele de aer din colţurile de jos ale spoilerului faţă au fost remodelate pentru a emana ceva mai multă agresivitate.

În spate, modificările sunt la fel de subtile ca în faţă. Liniile caroseriei au fost rotunjite, iar stopurile arată acum ca blocurile optice de pe ultima generaţie BMW Seria 3 Sedan.

Interiorul are parte de o consolă centrală foarte asemănătoare cu cea din Seria 5, iar ecranul central, care înainte era încorporat în planşa de bord, a fost amplasat deasupra duzelor de aer centrale şi arată ca o tabletă, mai ales în varianta cu diagonală de 10,25 inci.

Noul BMW X5 are parte de o uşă a portbagajului care se deschide în două părţi – inferioară şi superioară, ce permite încărcarea mai uşoară a bagajelor. Mai mult, uşa poate fi deschisă şi închisă electric prin simpla apăsare a unui buton amplasat lângă scaunul şoferului.

Cea de-a treia generaţie BMW X5 va fi disponibilă cu o selecţie de trei motoare, dintre care două diesel şi unul pe benzină. Varianta xDrive50i vine cu un motor V8 pe benzină de 4,4 litri care dezvoltă 450 CP, cu 43 mai mulţi decât predecesorul său, şi promite un consum mediu de carburant de 10,4 l/100 km, în timp ce sprintul de la zero până la 100 km/h e făcut în 5,0 secunde.

BMW X5 xDrive30d are parte de un diesel de 3,0 litri care produce 258 CP şi un cuplu maxim de 560 Nm, în timp ce acceleraţia de la zero până la 100 km/h este făcută în 6,9 secunde, iar consumul mixt teoretic e de 6,2 l/100 km.

Al doilea diesel de la lansare este X5 M50d, care vine tot cu un propulsor de 3,0 litri, însă în acest caz dezvoltă 381 CP şi 740 Nm, valori care se traduc într-un sprint de la zero până la 100 km/h în 5,3 secunde. Consumul mediu teoretic este de 6,7 l/100 km.

A treia generaţie BMW X5 va fi produsă în fabrica Spartanburg din Statele Unite ale Americii, alături de modelele X3, X6 şi viitorul X4. În România, noul X5 va debuta în noiembrie 2013.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto