- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Ii cumperi masina copilului? Atunci trebuie sa tii cont de aceste sfaturi.

Posted By Andreea Fagadar On 16 ianuarie 2015 @ 11:03 In Articole,Asigurari auto,Diverse | No Comments

Mai jos poti citi 5 sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand ii cumperi copilului masina. Rezultatele bune determina multi parinti sa rasplateasca copilul cu o masina cadou, doar ca aceasta vine la pachet si cu o serie de responsabilitati.

 

teen-driver [1]

Pentru a intelege aceste responsabilitati trebuie sa pargurgi niste pasi:

1. Pune-l in tema

Explica-i ce inseamna sa ai o masina, ce cheltuieli presupune si fa-l sa inteleaga ca un bolid din seria „Fast and Furios” nu o sa cumparati. Vor exista unele proteste, insa experienta ta te va ajuta sa-l domolesti. Daca lucreaza pune-l sa plateasca si el o parte din suma, astfel va fi mai grijuliu cu masina.

2. Alege masina potrivita

Odata ce ati stabilit un buget urmeaza gasirea unei masini, dar sunt cateva lucruri care trebuie luate in vedere. Masina perfecta pentru un tanar trebuie sa aiba dimensiuni exterioare mici, interior spatios, putere moderata, pachet decent de dotari, pachet de siguranta, consum redus, costuri mici de intretinere, referinte buna privind fiabilitatea si un pret bun. Daca gasiti un vehicul second-hand trebuie neaparat s averificati actele de provenienta si istoricul intrarilor in service.

3. Asigurare buna

Cea mai buna asigurare nu inseamna neaparat ce mai scumpa. Inainte sa iei o decizie , fa un sondaj referitor la calitatea serviciilor. Verifica amanuntit toate clauzele si notele de subsol si incearca sa te incadrezi in buget. Unele societati tin cont de vechimea permisului auto si varsta proprietarului, si cu cat anii sunt mai putini, suma va fi mai mare. O idee buna ar fi s atreci masina pe numele tau ca asigurarea sa fie mai mica.

4. Supervizarea soferului

Nu poti fi tot timpul in preajama lui ins apoti observa anumite obiceiuri ca vorbitul la telefon in timpul condusului, tendinta de a-si lua prietenii la plimbare, iesirile in tromba, schimbari de directie fara semnalizare… Daca se intampla trebuie pedepsit, altfel se va obisnui asa.

5. Implica-te

Vezi daca copilul se impaca bine cu masina, daca este multumit sau se pregeteste sa o vanda cat mai repede. Ultimul lucru ca vrei sa-l faci e sa tratezi problema cu superficialitate.

Respecta sfaturile de mai sus si sansele de atingere a scopului si vei fi impacat cu gandul ca fericirea copilului este cladita pe fundatia unui rationament sanatos.

young-drivers-2 [2]

Sursa. [3]


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/articole/ii-cumperi-masina-copilului-atunci-trebuie-sa-tii-cont-de-aceste-sfaturi.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/01/teen-driver.jpg

[2] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/01/young-drivers-2.jpg

[3] Sursa.: http://www.webcarblog.ro/sfaturi-cumparare-prima-masina-18-ani/

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.