01.23.2022 11:42

Harta carburantilor din Uniunea Europeana

Romania ocupa pozitia a II-a in topul scumpirilor la carburanti din Uniunea Europeana

Masurile fiscale ale Guvernului, respectiv schimbarea modului de calcul a accizelor începând cu 2014, s-a simtit în buzunarele soferilor.

Pretul benzinei de la pompele din România a înregistrat a II-a cea mai mare crestere din UE. Din aprilie este asteptat un nou val de scumpiri, odata cu intrarea în vigoare a accizei suplimentare de 7 Eurocenti/litrul de carburant, masura care ar urma sa majoreze pretul benzinei si al motorinei cu 40 bani/litru, potrivit calculelor Executivului.

România se afla pe locul al II-lea în Uniunea Europeana, dupa Cipru, în ceea ce priveste scumpirea benzinei în primele 3 luni ale anului, reiese din datele Comisiei Europene.

harta-benzina

Astfel, pretul mediu al unui litru de benzina Euro-super 95 s-a majorat cu circa 3%, de la 1,22 Euro/litru la finele lui 2013, la 1,26 Euro/litru la jumatatea lunii martie 2014.

Daca Executivul ar fi introdus acciza suplimentara din ianuarie, asa cum s-a angajat în fata reprezentantilor Fondului Monetar International (FMI), pretul benzinei ar fi putut ajunge la 1,33 Euro/litru, în situatia în care companiile petroliere ar fi transferat integral acciza în pret.

Pretul cu taxe, in Euro.

preturi-cu-taxe

Pretul fara taxe, in Euro.

preturi-fara-taxe

citiri articolul integral pe Gandul.info 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto