01.26.2022 14:04

GM priveste spre piata masinilor ieftine din Europa

Gigantul General Motors priveste cu invidie catre Dacia româneasca

General Motors intentioneaza sa intre pe piata masinilor ieftine din Europa, pentru a recupera din cota de piata pierduta, prin lansarea unei linii low-cost produsa sub marca Opel, care ar putea concura modelele realizate de grupul francez Renault la uzina Dacia.

General Motors (GM), care se lupta pentru a reveni pe profitabilitate în Europa, vrea sa acopere segmentul de entry-level dominat de brandul Dacia, care a speculat cererea puternica a europenilor loviti de austeritate pentru a deveni producatorul cu cea mai rapida crestere de pe continent, noteaza Financial Times.

Dacia este o mare realizare. GM nu este nicidecum Dacia, dar acest întreg segment low-cost si entry level este foarte interesant. Ei trebuie admirati. Este cert ca ne uitam la acest segment„, a spus Karl-Thomas Neumann, director executiv Opel, divizia europeana a GM.

Compania americana intentioneaza sa utilizeze noua linie low-cost pentru a recupera terenul pierdut dupa decizia costisitoare de anul trecut de a retrage marca Chevrolet din Europa.

Am avut Chevrolet, care arata ca o masina ieftina, dar nu a fost. Credem ca este fezabil pentru Opel sa vina cu un produs entry-level, mai ales acum, când Chevrolet a fost retras de pe aceasta piata„, a continuat Neumann într-un interviu acordat Financial Times.

GM

Publicatia noteaza ca Dacia, detinuta de Renault, a devenit cel mai valoros activ din Europa al producatorului francez. Ca si în cazul altor producatori low-cost, abordarea „fara-fite” a rezonat cu sentimentele clientilor afectati de rata înalta a somajului, cresterea economica înceata si reducerile cheltuielilor publice.

citeste articolul integral in money.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto