12.06.2021 1:48

Franele

Daca franele de pe o parte a automobilului sunt mai uzate decat cele de pe partea opusa, pericolul intrarii in derapaj poate creste?

Pana aici si nu mai departe

Stiati ca?

– Franele reprezinta cel mai important sistem de siguranta al auto­vehiculului si sunt cruciale in pastrarea sigurantei dumneavoastra? Acestea trebuie pastrate in stare perfecta de functionare, mai ales pentru a functiona rapid si eficient in situatii periculoase.
– Manevrabilitatea, greutatea, viteza si, mai ales, calitatea compo­nentelor automobilului dumneavoastra influenteaza, in mod decisiv, raspunsul automobilului la apasarea pedalei de frana?
– Cand un automobil franeaza, placutele de frana sunt presate pe discurile de frana care se rotesc? In timpul acestui proces, placutele si discurile de frana se uzeaza.
– Daca franele de pe o parte a automobilului sunt mai uzate decat cele de pe partea opusa, pericolul intrarii in derapaj poate creste?
– Daca placutele de frana sunt complet uzate, va avea loc o frecare metal pe metal? Drept rezultat, va avea loc o crestere a tempe­raturii, ceea ce va produce zgarieturi adanci si crapaturi in suprafata discului de frana, in ultima instanta acestea avand ca rezultat diminuarea performantelor sistemului de franare.
– Discurile si placutele de frana sunt componentele supuse celor mai extreme uzuri si deteriorari? Daca vreuna dintre aceste componente se uzeaza la limita maxima, ea ar trebui schimbata imediat.

Pentru mai multe detalii accesati urmatorul link. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto