06.15.2021 13:12

Ford accelereaza dezvoltarea

Reteaua Ford România a înregistrat în 2007, pentru al 3-lea an consecutiv o crestere de peste 60% în ceea ce prives


Ford accelereaza dezvoltarea


Reteaua Ford România a înregistrat în 2007, pentru al treilea an consecutiv o crestere de peste 60% în ceea ce priveste volumul de vânzari.


Cele 21.732 unitati vândute reprezentând cu 69,2% mai mult fata de anul 2006, i-au asigurat marcii Ford o cota de 9,33% din piata autovehiculelor de import – cu 1,17% mai mare fata de anul trecut si cu peste 20% peste media pietei auto. Astfel, Ford a reusit sa mai câstige un loc în ierarhia importatorilor auto plasându-se – la finele lui 2007- pe locul 4.
O crestere importanta a fost realizata si în ceea ce priveste calitatea reprezentarii marcii prin consolidarea retelei de distribuitori si reparatori autorizati.


Dezvoltarea retelei, obiectiv important si în 2008
 
Extinderea retelei si întarirea relatiei cu partenerii existenti continua sa fie un obiectiv important pentru Ford si în 2008. Cu un total de 45 de locatii, Ford va fi prezent în marea majoritate a judetelor tarii, ajungând astfel mai aproape de clientii sai si raspunzând în timp real exigentelor acestora. În acest an sunt programate investitii  de peste 30 de milioane de euro în cele 15 noi complexuri integrate (showroom si service).


Acestea se vor adauga celor 30 de showroom-uri, respectiv 30 unitati de service existente la finalul lui 2007, care activeaza la standardele producatorului.


Vânzarile din 2007 determina tendintele pentru 2008


Modelele care au contribuit cel mai mult la cresterea cifrei de vânzari au fost Fiesta cu 6.793 de unitati si Focus cu 6.745 unitati.  Cu 3.737 unitati vândute Ford Transit a ramas lider de piata în segmentul autovehiculelor comerciale. 


Evolutia exceptionala din anul precedent ne motiveaza pentru a accepta si mai multe provocari în 2008. Ford îsi propune sa comercializeze peste 26.000 unitati, cifra corespunzatoare unei cresteri de aproximativ 20%.


În 2008 Ford va prezenta pe piata din România doua modele noi: Noul Focus Facelift care va fi lansat la nivel national la sfârsitul lunii martie si Ford Kuga ce va fi prezentat în decursul lunii noiembrie.


Flotele Ford redefinesc eficienta


Raportul pret/calitate ce caracterizeaza autovehiculele Ford, la care se adauga atentia acordata serviciilor post vânzare si acoperirea nationala pe care o ofera reteaua nationala au încurajat multi clienti de flote sa opteze pentru marca Ford.


Abordarea integrata pre-si post vânzare pe care o propune Ford va sprijini clientii de flote sa opteze pentru cea mai buna formula. Importatorul ofera consiliere pentru selectia optima a modelelor astfel încât, pe lânga pretul de achizitie sa poata fi considerate toate costurile asociate exploatarii.  În special pentru clientii de flote – aceasta forma de colaborare asigura raportul excelent între investitie si rezultate.


De aceea, pentru 2008 Ford România si-a propus ca ponderea flotelor sa reprezinte 30% din vânzari – aproximativ 7800 unitati – fata de 26% cât s-a înregistrat anul trecut.Servicii de calitate si asistenta post-vânzare


Programul de asistenta rutiera Ford Suport continua sa fie un serviciu apreciat pe care importatorul este determinat sa îl aduca la noi standarde de eficienta, adaptându-l cât mai bine nevoilor clientilor Ford dar nu numai. De aceea în 2008 serviciul va suplimenta numarul de platforme/echipaje de interventie.


Pe parcursul anului 2007 programul Ford Suport a raspuns solicitarilor prin realizarea a 6.232 de interventii din care peste jumatate au fost oferite posesorilor altor marci de autovehicule. Din punctul de vedere al tipului de interventii peste 90% au fost tractari, in timp ce aproximativ 450 de clienti au fost depanati la locul incidentului. Toate aceste cifre dovedesc faptul ca programul Ford Suport ofera cu promptitudine si profesionalism asistenta tuturor posesorilor de autovehicule, indiferent de marca.
 
Programul de asistenta rutiera Ford Suport este oferit gratuit tuturor posesorilor de autovehicule Ford achizitionate dupa 1 ianuarie 2006 si contra cost celorlalti posesori de autovehicule. Serviciul Ford Suport se desfasoara la nivel national, 24 din 24 de ore,  în derularea acestui program fiind implicata întreaga retea de distributie nationala. Toti reparatorii autorizati Ford sunt pregatiti sa ofere sprijinul tehnic necesar pentru rezolvarea cât mai rapida a defectiunilor prezentate de masinile transportate în service de catre echipajele Ford Suport.


În ceea ce priveste disponibilitatea pieselor de schimb si a accesoriilor, în 2008 valoarea acestor stocuri va continua sa creasca, principalul obiectiv fiind reducerea timpului de livrare a pieselor catre reparatorii autorizati, si implicit catre clientul final.


Relatia apropiata si comunicarea permanenta cu clientii reprezinta atuurile prin care reteaua dealerilor Ford îsi propune sa continue sa faca diferenta si în 2008.


Sursa: RMB Inter Auto SRL, www.ford.inter-auto.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto