09.22.2021 17:07

Fiat investeşte 1 mld. Euro pentru a asambla 500X şi un mic Jeep în Italia

Şeful Fiat, Sergio Marchionne,  va investi aproximativ 1 miliard de euro în uzina grupului de la Melfi. Marchionne doreşte să transforme uzina într-una dintre cele mai avansate la nivel mondial.

Marchionne a declarat, fără a anunţa date exacte, că în următorii ani uzinele Fiat din Italia vor scoate pe piaţă nu mai puţin de 16 noi modele. Primele dintre acestea vor fi asamblate la uzina Melfi. Graţie unei investiţii de circa 1 miliard de euro această uzină va deveni una dintre cele mai moderne din lume şi va asambla trei modele de mici dimensiuni. Două dintre acestea au fost deja confirmate. Este vorba despre un crossover din familia 500 care va purta numele 500X şi un Jeep asamblat pe aceeaşi platformă.

Dacă despre lansarea lui Fiat 500X se ştia de ceva vreme, crossoverul Jeep rămâne, în parte o necunoscută. Având însă în vedere că şeful Fiat a menţionat că acesta va poziţiona grupul într-o zonă a pieţei în care nu a fost prezent până acum este de aşteptat ca vehiculul să fie un concurent direct pentru Nissan Juke şi Ford EcoSport.

Sursa: evz.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto