10.25.2021 10:14

Fiat + Chrysler = Fiat Chrysler Automobiles NV

Fuziune în lumea gigantilor auto

Fiat, cel mai mare grup industrial din Italia si un simbol al dificultatilor tarii de a se adapta la globalizare, a încheiat vineri o istorie de 115 ani în calitate de companie italiana, familia Agnelli si alti actionari apobând fuziunea cu compania americana Chrysler, relateaza Bloomberg.

Noua companie Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA), creata de directorul general Sergio Marchionne, va fi înregistrata în Olanda, va avea sediul în Marea Britanie si va avea listarea principala la bursa din New York.

Marchionne nu vea sa abandoneze Italia, vrea ca FCA si el însusi sa fie jucatori globali, iar centrul de greutate al FCA va fi repozitionat în acest scop. Este putin trist pentru Italia„, a declarat Erik Gordon, profesor la Stephen M. Ross School of Business din cadrul University of Michigan.

Structura cosmopolita a noii companii reflecta îndepartarea industriei auto de la modelul unor campioni nationali precum Fiat, care pe parcursul deceniilor s-a mândrit cu originea sa italiana si torineza.

Prin unificarea resurselor cu cele ale Chrysler, compania cunoscuta în trecut ca Fabbrica Italiana di Automobili Torino poate concura mai eficient cu mari producatori cum sunt General Motors, Volkswagen si Toyota Motor, a spus Marchionne, seful noii companii.

Marchionne are nevoie de luminile de pe Wall Street. Acolo sunt mai multe oportunitati, fata de o piata periferica, precum cea care a devenit piata din Italia„, a declarat Vincenzo Longo, analist la IG Group în Milano.

fiat-chrysler

citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto