10.25.2021 11:22

Ferrari California

 

Ferrari California este cel mai indraznet model al companiei de zeci de ani, dar este demn de acest nume?

ferrari-california

Ferrari California ar putea fi modelul cel mai radical al firmei. Este prima masina de strada Ferrari care are un motor V8 montat frontal, primul de cu o cutie de viteze cu dublu ambreaj si, desi nu este prima cu platforma tare, vrea sa  urmeze tendinta actuala de a avea un sistem complet retractabil care se pliaza electric in portbagaj.

ferrari-california-6

Pentru ca are atat de multe premiere Ferrari, Ferrari California nu are un antecedent direct, dar nu este prima data cand Ferrari a folosit numele de California. Ea a aparut pentru prima data pe 250GT California, in 1957, un Scaglietti conceput pe V12 250GT pentru piata americana.

1234942

Acest model a fost inlocuit cu o versiune scurta cu ampatament în 1960. O alta plecare pentru Ferrari  este ca toate variantele California pana in prezent au fost modele de top-end facute pentru un ciclu de productie foarte limitata.

FerrariCaliforniaNovitecRosso

Cu toate acestea, exista o teama ca California poate fi un pic prea moalepentru un Ferrari, iar un Ferrari care nu poate avea performante unei masini sport este ca un Land Rover, care nu pot urca pe un deal plin de noroi.

interni_ferrari_california

Deci, este justificata teama? Sau este California demna de fiecare lauda adusa?

2011-Ferrari-California-droptop-in-motion-1920x1200

ferrari-california-1 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto