10.19.2021 12:57

Fara autoturisme cu numere bulgaresti in Romania

Politia Rutiera din Bulgaria doreste sanctionarea cu 75 euro si imobilizarea vehicului in cazul in care cumparatorul strain nu schimba actele masinii, relateaza capital.ro.

In prezent, multi cumparatori nu se prezinta la Politia Rutiera si continua sa conduca masinile pe care le-au achizitionat cu actele emise pe numele fostilor proprietari. Astfel ca fostii proprietari au fost responsabili pentru plata taxelor pentru masina si, in cazul in care autoturismul a fost implicat intr-o fapta penala, ei au fost chemati la politie. In acelasi timp, o parte dintre cumparatori nu numai ca nu schimba actele masinii, dar nici nu-si fac asigurare de raspundere civila. Daca vor fi adoptate amendamentele la Codul Rutier, acestea vor afecta mii de romani care conduc autoturisme inmatriculate in Bulgaria. Sunt bulgari care au peste 400 de autoturisme pe numele lor, insa aceste masini apartin de fapt unor straini care nu au asigurari de raspundere civila.

Un alt articol din proiectul de lege amintit prevede ca, in cazurile in care cumparatorul unei masini este cetatean strain fara domiciliu in Bulgaria, numerele de inmatriculare bulgaresti sa fie predate la Politia Rutiera si de acolo noul proprietar sa primeasca niste placute provizorii cu care sa poate conduce timp de 60 zile inainte sa primeasca numere din tara sa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto