01.29.2022 9:36

Euro NCAP a anuntat cele mai sigure masini ale anului 2012

Euro NCAP anunta alegerile de top pentru cele mai sigure masini ale anului 2012. Din cele 36 de tipuri de autovehicule de pe piata europeana, 8 au fost la inaltime, primind 5 stele in urma testelor.

Cele 4 criterii dupa care s-a facut departajarea au fost: gradul de protectie pentru ocupantii-adulti, pentru ocupantii-copii, pietoni si siguranta sistemelor de asistenta.

Categoria SUPERMINI

L-a avut ca si castigator pe Renault Clio 1.0 base grade LHD primind procente de:

– 88% pentru siguranta adultului

– 89% pentru siguranta copilului din masina

– 66% pentru siguranta unui pieton

– 99% pentru sistemul de asistenta.

Testele au aratat ca, in cazul unul impact frontal sau din spate, pasagerul adult ar ramane stabil, un grad de protectie ridicata fiind observat la nivelul picioarelor. Punctaj maxim a obtinut Clio pentru siguranta unui copil prezent in vehicul in cazul unui accident. Daca scaunul si centura sunt instalate corect, s-a observat un grad ridicat de protectie mai ales impotriva loviturilor in zona capului. De asemenea, bara de protectie, a ajutat vehicolul sa primeasca scor maxim in cazul accidentarii unul pieton, caruia i-ar fi protejate, in primul picioarele. Protectia oferita de capota a fost si ea acceptabila in cazul unui pieton adult, mai putin buna in cazul unui pieton cu varsta mai frageda.

Categoria SMALL FAMILY CAR

Volvo V40 1.6 Diesel Kinetic, LHD a fost desemnat castigator la aceatsa categorie cu procente de:

– 98% Adult occupant

– 75% Child Occupant

– 88% Pedestrian

– 100% Safety Assist.

In cazul impactului frontal, zona pasagerilor din fata a ramas stabila, iar in cazul unui accident din spate, cand in masina sunt si copii, s-a dovedit ca dispozitivele pentru copii au minimalizat riscul de a se rani cu bucati din interiorul masinii. V40 este echipat cu un airbag sub capota care detecteaza atunci cand un pieton a fost lovit, iar capota se ridica pentru a proteja pietonul. V40 este echipat cu un sistem de detectare al pietonilor, care aplica franele in mod automat in cazul in care un pieton este pe punctul de a fi lovit. Celelalte sisteme de siguranta sunt standardizate la Volvo.

Categoria LARGE FAMILY CAR

BMW 320d, LHD a primit 5 stele in anul 2012 la testele Euro NCAP cu procente de 95%, 84%, 78% si 86% vizand siguranta pasagerilor adulti, copii, pietoni si sisteme de siguranta. BMW a dovedit un grad ridicat de siguranta pentru intregul corp atat in cazul impactului frontal cat si din spate. Rezultate foarte bune  a inregistrat BMW Seria 3 la toate capitolele.

Categoria SMALL  MPV a avut doi castigatori

Ford B-MAX 1.5 diesel Trend, LHD  a inregistrat procente de 92% pentru gradul de siguranta la un impact in cazul adultilor, 84% in cazul copiilor, 67% in capul pietonilor implicati in accident sau 71% in cazul  sistemelor de siguranta.

Fiat 500L 1.4 petrol Easy 4×2, LHD este si el castigator cu scoruri de 94%, 78%, 65% si 71%.

Categoria SMALL OFF-ROAD 4×4

Ford Kuga 2.0 diesel Trend, LHD a realizat procent de 100% in cazul sistemelor de siguranta. Nici celelalte aspecte nu sunt cu mult mai prejos, ci se situeaza intre 70% in cazul sigurantei pietonilor si 94% in cazul adultilor. Gradul de siguranta in cazul unor coliziuni este standart, conferm cerintelor NCAP.

Categoria LARGE OFF-ROAD 4×4

Hyundai Santa Fe 2.2 diesel, 5 seat Comfort, LHD a obtinut procente de 96% pentru Adult Occupant, 89% pentru Child Occupant, 71% pentru Pedestrian si 86% pentru Safety Assist.

Categoria BUSINESS AND FAMILY VANS

Marele Ford Transit Custom 2.2 diesel Trend Kombi, LHD reprezinta castigatorul ultimei categorii in cadrul topului Euro NCAP, cu rezultate foarte bune pentru protectia copiilor, dar nu asa de bune in cazul pietonilor, doar 48%. Adultii sunt protejati intr-un procent de 84%, iar sisteme de siguranta ofera o protectie de pana la 71%.

Alte rezultate ale testelor asupra Ford Fiesta, Peugeot 107, Mercedes Benz A, Seat Toledo si multe altele, pot fi vizualizate pe pagina oficiala Euro NCAP.

Ramona Țuțuianu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto